A pont kezelése 37 betegség esetén hatásos

A pont kezelése 37 betegség esetén hatásos

vastagbél4

A pont neve: Völgytalálkozó

Meridián:Vab 4 (vastagbél)

S.O.S. pont; gyors és hatásos segítség azonnali beavatkozást igénylő problémák esetén ezen pont kezelése! Forráspont (Yuan-pont) is:a csuklók (és ezek ujjterületei) körül elhelyezkedő Yuan-pontok kezelésével hatékonyan mobilizálható a Yang és Yin energia, mert ezen pontok – valamennyi csatornán – közvetlenül kapcsolódnak a test központi energiaraktáraihoz.

Elhelyezkedése a testen:a kézháton az első és második kézközépcsont között (összetéve a hüvelyk- és mutatóujjat, a keletkező izomdomborulat legmagasabb pontja).

vab4

Masszázstechnika: csipkedés (7-10-szer); gyúrás (kb. fél percig).

Hatása: ekcéma, háromosztatú ideg zsábája, influenza, nátha, mumpsz, középfülgyulladás, idegkimerültség, gégehurut, leukémia kezdeti stádiuma, csalánkiütés, hemiplegia, fogfájás, tüsszentés, fejfájás, migrén, asztma, hörghurut, hasmenés, vakbélgyulladás, székrekedés, furunkulus, tetanusz, hisztéria, mandulagyulladás, gyengeség, láz, hőguta, nyirokcsomó-gyulladás, allergiák, zöldhályog, rövidlátás, hirtelen vakság, orrüreggyulladás, alsó állkapocs fájdalma, gyomorfájdalom, hasi fájdalom, vérhas.

Terhesség esetén ne használja!

A bal oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek: komorság, búbánat,

feszengés, alkalmatlanság érzés, inkorrektség, túlzott szabadságvágy, félelem miatti mentális blokádok, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti gátlás, csapás miatti szorongás, élet megtagadása miatti bűntudat, családi perpatvar miatti szenvedés, léhaság miatti tudatalatti szorongás.

A jobb oldali pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek: túlzott ellenszenv, önhittség miatti bűntudat, szexuális megrontottság miatti félelem, szellemi túlszárnyaltság miatti szorongás, apaság elutasítása miatti szenvedés, gyalázás miatti bűntudat, szenvedélyfüggés, szexuális szorongás, elfojtott önkáromlás, elfojtott sötét törekvések.

A bal oldali pontnál – a kezelés hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak: gálánsság, boldogító kapcsolat áldásimpulzusa, életadás gyönyöre.

A jobb oldali pontnál – a kezelés hatására – felszabaduló lelki és mentális tartalmak: kreatív intelligencia, ötletgazdagság, rettentő akarat.

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a kéz egyes energiapontjain is. A 14 meridián minden egyes pontja megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is (így a Vab4 pont is).

kéz Vab 4

Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók a kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.

Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).

Az ujjakupresszúra menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak.

A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet. Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül.

Valójában mindkét kéz külön-külön is leképezi a teljes testet, így elegendő lehetne csak az egyik kéz masszázsa (bármely oldalon lévő szerv esetében). Egy adott pontot azonban mindig mindkét kézen stimuláljon (ne csak a beteg testrész elhelyezkedésének megfelelő kéz pontjait, különben új energetikai egyensúlyzavar jöhet létre)!

A pontokat a probléma fennállásáig kezeljük. Akut, krónikus betegségek esetén kis szüneteket iktathatunk be (1-2 nap, maximum 1 hét), majd újrakezdhetjük a kezelést.

Masszázstechnika: Mutatóujjával fejtsen ki lefelé irányuló nyomást, úgy, hogy az átellenes oldalon hüvelykujját támaszként használja! (harapófogó-technika)

A kezelés időtartama: 30 másodperc.

Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Kezdoktor_Egeszseg_kezi_vezerlessel&id=276781&type=22


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT