Feledésbe merült spirituális erőforrásunk: a Kegyelem

kegyelem 1024x768 - Feledésbe merült spirituális erőforrásunk: a Kegyelem

A hétköznapok kisebb-nagyobb harcait vívva szükségünk van szellemi-lelki erőforrásokra, amelyekből feltöltődhetünk. A Kegyelem fogalmát ismerjük a kereszténységből, de kevesen használják ki azt a lehetőséget, amit ez a spirituális erőforrás kínál az embernek.

Nemcsak tiszteletből írom nagybetűvel a Kegyelmet, hanem azért is, mert tulajdonnévnek tekintem, pontosabban egy olyan isteni minőségnek, amelyet akár meg is személyesíthetünk magunknak. Ezt a közelebbről megfoghatatlan lényt-minőséget szeretném most néhány szempontból bemutatni, hogy minél jobban megnyílhassunk előtte, és befogadhassuk.

A Kegyelmet a legtisztább, legfinomabb, legemelkedettebb női minőségnek tartom, amelyet sok vallás egy nagy istennővel azonosít, a kereszténységben pedig Máriával kapcsolják össze.

A yin és a yang szempontjából nézve, a jelenlegi yang túlsúly többek között agresszióban, durvaságban, kegyetlenkedésben is megnyilvánul. Ez utóbbi szó egyértelműen kifejezi a Kegyelem hiányát. A szigor, a törvény, a büntetés, a szenvedés a yang oldalhoz tartozik, amelyet napjainkban eltorzultan tapasztalhatunk meg. Véleményem szerint ez egyenes arányban van a női energiák megtagadásával, elfojtásával. Vagyis nincsen egyensúly a határok, a törvény, a büntetés, a szigor és a megbocsátás, a feloldozás és a határok feloldódása között. Mindkét oldalra szükség van, hogy tudatában legyünk cselekedeteink következményeinek, de a hibázás ne nyomorítsa meg örökre a lelkünket.

Amire most világunkban és lelkünkben egyaránt nagy szükség van, az a Kegyelem megbocsátó, felemelő, feloldozó, elfogadó és áldást osztó ereje. Ezt a minőséget a szív csakrával hozom kapcsolatba, amelyet egyébként is a jelenlegi egységesülési folyamatok középpontjának tartok. A hétköznapok szintjén ez azt jelenti, hogy életünk sok szempontból jelentősen javulhat, ha növekszik bennünk az együttérzés, a közösségi tudat, az összefogás, egymás segítése – amit a törtető egó menedzser-korszaka jelentősen háttérbe szorított. Ezen kívül nagyon fontos, hogy lélekben a Kegyelem mindent átható erejéhez forduljunk, és kérjük a segítségét. Tapasztalataim szerint csodákat művel.

A Kegyelem ellenpólusát, a bűntudatot, a büntetést és a szenvedést kiváltó évezredes hiedelmeinket nem tudjuk egyik napról a másikra megváltoztatni. A Kegyelemmel való kapcsolatunkon azonban sokkal rövidebb idő alatt javíthatunk. Amíg régi, büntető hiedelmeink lassan változnak, addig növelhetjük az ellensúlyt, vagyis egyre nagyobb kapukat nyithatunk meg a lelkünkben és tudatunkban a Kegyelem előtt. A Kegyelmet tehát nem kell kiérdemelni, hanem csak kérni, és elfogadni! Egy dolog akadályozhatja meg bennünk a Kegyelem szétáradását: ha azt hisszük, hogy nem érdemeljük meg. Ezért nem elég kérni, hanem be is kell tudni fogadni. Ha egy adott helyzetben bűntudatunk van, s úgy érezzük, csak büntetés árán tisztulhatunk meg, akkor egészen egyszerűen, meggyőződésünk ellenére, vagy amellett, kérjük a Kegyelmet. Amikor már eljutottunk oda, hogy megbántuk, amit tettünk, akkor tiszta szívvel fohászkodhatunk Kegyelemért, hiszen nem áll szándékunkban az esetet megismételni. Gyakoroljuk minél többször a Kegyelemmel való kapcsolatot, mert ezt is ki kell építeni, s minél többször kapcsolódunk vele össze, annál könnyebben működhet.

A másik élethelyzet, ahol nagy segítséget kaphatunk a Kegyelemtől az, amikor egy emberi problémát semmilyen módon nem tudunk megoldani. Ha úgy érezzük, már minden tőlünk telhetőt megtettünk, de mégsem sikerült kiutat találnunk, akkor hívhatjuk a Kegyelmet, és átadhatjuk neki problémánkat. A segítség nem marad el.

A Kegyelemmel kapcsolatban van egy vicc, amelyet inkább tanmesének neveznék. Ha valaki megérti a történet mélységét, jelentős felismerései születhetnek:

A Farkas megy az erdőben, kezében egy lista, amire fel van írva, hogy melyik állatot kell felfalnia. Találkozik az Őzikével.

Őzike, te rajta vagy a listámon, fel kell faljalak! – mondja a Farkas. Az Őzike megszeppen, nem szól egy szót sem, a Farkas pedig felfalja. Megy tovább, majd találkozik a Fácánnal.

Fácán, te is rajta vagy a listámon, most felfallak! – azzal hamm, bekapja a megrémült Fácánt. Sétál tovább, és egyszer csak találkozik a Nyuszival.

Nyuszi, rajta vagy a felfalandók listáján, most nem menekülsz! – szól hozzá a Farkas.

Te, Farkas, ki lehetne engem húzni erről a listáról? – kérdezi a Nyuszi.

Ki, Nyuszi! – mondja a Farkas, és egy lendületes mozdulattal törli Nyuszi nevét a felfalandók listájáról, majd tovább sétál az erdőben.

Az hiszem, az elmúlt több ezer évben kevesünknek jutott eszébe kihúzatni magát a listáról. Ez a kőkemény Törvény és a megváltó Kegyelem régi konfliktusa lelkünkben. Mikor erre rádöbbenünk, megindulhat bennünk az átalakulás, s be tudjuk fogadni a Kegyelemet.

A Kegyelem felébresztése önmagunkban nemcsak személyes ügyeinket viszi előre, hanem jótékony hatással van az egész emberiségre. Minél többen és minél befogadóbban fordulnak feléje, annál nagyon mértékben áradhat az emberekre, és annál inkább jelen lesz a hétköznapokban is.

Megjelent: Ezo-tér

Ezt már olvastad? A kis herceg 10 tanítása szívről, szerelemről…

Ezt már olvastad? Mi vár rád 2017-ben? Éves horoszkópunkból kiderül!

Ezt már olvastad? Október 22 – tízmilliószoros teremtő nap, így készülj fel!

Ezt már olvastad? Pénz bevonzása programozó mondatokkal

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
GONDOLATOK FACEBOOK OLDAL

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/