Az igazi jólét megteremtése

A magyarok többségének fakó vagy sötét az aurája. Pedig testi, lelki és szellemi állapotunk kisugárzása közvetlen hatással van jólétünkre anyagi és minden egyéb szempontból is. Kisugárzásunk jelen életünk tükre és jövőnk alapköve.

– Az aura többek között olyan érzelmi és gondolati mező, melynek kisugárzása alapvetően meghatározza jelenlegi és jövőbeni létünket – mondja Bognár Tas auraszakértő. – Ha fakó vagy sötét, akkor sötéten is látjuk a világot. Ha világos, akkor mint egy “megvilágosodott” embernek, gondolkodásunk a jelenről és a jövőről konstruktívabb, tartalmasabb, optimistább, célratörőbb, sikeresebb.

Kapcsolatunk önmagunkkal és a világgal gyümölcsözőbb lesz, párkapcsolatot – vagy üzleti partnert – is jobban vonz a pozitív, dinamikus kisugárzás. Nézzük meg, melyek a pozitív kisugárzás legalapvetőbb módjai!

Az ember akkor érzi igazán jól magát, amikor megkapta, és tudja, hogy meg is fogja kapni mindazt, amire valóban szüksége van testileg, lelkileg és szellemileg.

Ha emellett még azokat a dolgokat is le tudta tenni, amik korábban fájdalmat okoztak neki, tartós boldogságra és jólétre számíthat. Furcsán hangzik, de a nyugati emberek többsége az ázsiaiakhoz képest rendkívüli szegénységben él!

Folyamatosan hiányzik valami, állandó panaszkodással telik a nap. Verseny másokkal, harc, dicsőség iránti kielégítetlen vágy? olyan dolgok után futkározunk, amelyek nem igazán tesznek boldoggá, csak azt hisszük, hogy ha majd meglesz, boldogok leszünk. Pedig az igazán fontos dolgok, amiktől valóban jól érezhetjük magunkat a bőrünkben, az orrunk előtt vannak itt és most!

Ázsiában a „szeresd önmagad” nem abból áll, hogy kitesszük a tükörre a „szeretem magam” cetlit (bár az önszuggesszió is kiváló technika), és nem önző módon értendő. Saját magunkkal élünk párkapcsolatban napi 24 órán át egész életünkben.

Ez azt jelenti, hogy naponta kellene magunkat boldoggá tenni, „sok kicsi sokra megy” alapon. Testileg megadhatjuk magunknak, ami jár, lelkileg megtehetjük, hogy úgy bánunk magunkkal, ahogy a gyermekünkkel bánnánk. Szellemileg pedig azt tehetjük, amit igazából szeretnénk: élhetünk a hivatásunknak, tanulhatunk, ami tetszik, azt csinálhatjuk elménkkel, amit akarunk! Felidézhetjük a múlt szenvedéseit, fájdalmait, de ez nyilván nem lesz hasznunkra.

Ugyanígy itt és most, felidézhetjük legkedvesebb emlékeinket, és életünk jövőképeit is a lehető legkedvezőbb irányba terelhetjük szabad választásunk szerint.

Testi jólét

Adjuk meg testünknek mindazt, amire igazán szüksége van: vizet, tápanyagot, mozgást. Mindezek nemcsak energiával látnak el, de “kitolják” az elhasznált energiákat is. A mozgás leadja a felesleges feszültséget, a víz kimossa a „poshadt” vizet testünkből. Nemcsak a táplálék minősége, de a tápanyag felszívódásának hatékonysága is számít: a beleket is érdemes tisztítani, ahogy mindent. Mozgásunk pedig legyen olyan, amit igazán élvezünk, hiszen így az lelki “táplálék” is lesz egyben.

Ehhez képest a magyar ember többnyire élettelen ételt eszik, gép előtt ül “kalodában”, és azt hiszi, hogy a mozgásért fizetni kell. Dehogy. Bármikor mozoghatunk, otthon, munka előtt, közben és után. Rendkívül meghatározza kisugárzásunkat és önérzetünket minden, amit testünk hasznára teszünk. Magyarország világbajnok dohányzásban (oxigénmentes mérgezett életmód), második alkoholfogyasztásban (közvetlen mérgezés és butítás), és egyik legutolsó a mozgás terén. Nem meglepő a sok fakó arc és aura, a sötét gondolatok, a hervadt “mosoly”.

Nem a jövőbe vetett álmok vágyai varázsolják széppé a kisugárzást, hanem az azonnali energetikai töltés. Ez pedig a test szempontjából a víz, a tápanyag és a mozgás! Természetesen ne feledkezzünk meg a szexuális energiáról sem! Ha nincs párkapcsolatunk, akkor nézzünk utána, keleten a kolostorokban hogyan oldják meg ennek az energiának az áramoltatását, levezetését vagy beépítését.
Lelki jólét

Egy ázsiai kolostorban megkérdezte tőlem a Mester: “Mi az a tíz dolog, amit naponta tenni szoktál lelki boldogságodért?” Nem tudtam mondani tizet! Elárulta, hogy ha harminc dolgot tudtam volna mondani, nem lennék ott boldogságot keresni! Nem voltam boldogtalan, de nem tudtam, hogy lehetnék sokkal boldogabb.

Itthon az auraelemzéseken csak három dolgot kérek megnevezni, és nagyon ritkán tudnak három boldogságot okozó, naponta megtehető dolgot elmondani! Általában célok, unoka, párkapcsolat, siker szokott lenni a felelet. Nézzünk más megoldásokat, és adjuk meg lelkünknek azokat az érzelmi „táplálékokat”, amikre igazán szüksége van: állatok, növények, hobbi, olvasás, zene, játék, ima, öngyógyítás, párkapcsolat, gyerekek, célok kivitelezése, siker, álmok, éneklés, kirándulás, illóolajok és gyógynövények, pozitív gondolkodás, meditáció, relaxáció, napfény vagy eső élvezete, angyalkommunikáció, éltető étel, másokon való segítés, palacsinta, barátok és barátnők, rádiókabaré, nevetés, stb.

Lelki életünkben majdnem ugyanilyen fontos szerepet játszik, hogy naponta hányszor – és milyen minőségben- emlékszünk vissza a múlt gyötrelmeire, gyakran már teljesen feleslegesen. A jelen pillanat érzelmi állapotát teljesen letörhetjük azzal, hogy bevonzzuk tudatunkba a már régen elmúlt, mára már nem létező negatív emlékekkel járó negatív gondolatokat.

Ha azokat a történéseket átgondolásukkal nem tudjuk helyrehozni, akkor nincs semmi konstruktív értelme azokat folyton felidézni. Ha ezeket helyre tudjuk hozni, akkor érdemes őket pozitív szemszögből megnézni! Ez a pozitív gondolkodás mágiája! Meghatározza jelenlegi jólétünket múltunk transzformálása, alkímiája! Ezzel kisugárzásunk világosabb lesz, és nem látjuk már annyira sötéten a világot!

Szellemi jólét

A szellemi életet a gondolkodás jellemzi, tehát tanulás, szellemi munka, gondolkodás. Még ha munkánk szellemileg alacsony színvonalú is, pótolhatjuk bármilyen szellemi tevékenységgel. Olvasás, írás, tervek felvázolása, értelmes műsor megnézése a tévében, új útvonal a munkahelyre, agykontroll, nyelvtanulás, stb.

Agyunk aktivizálása nemcsak szellemi szinten, de közvetlenül testi szinten is pozitív eredményekkel jár. Egy kutatás eredménye szerint a testileg leépült Alzheimer-kóros emberek kimagasló többsége alacsony iskolázottságú, és szellemileg ingerszegény az életmódja. Az alacsony iskolázottság mellett lehet szellemileg “táplálkozni”, és az iskolázott ember rutinszerű munkája mellett is lehet valami szellemileg újat, frisset csinálni!

Ami viszont a leginkább beindítja agyunkat, az a nekünk való hivatás megtalálása, abban való munkálkodás és fejlődés. A hivatás az a munka, amire hivatottak vagyunk a világon. Ezt maximálisan szívvel-lélekkel tudjuk végezni. Nem energiát igényel, ellenkezőleg: energiát ad minden szinten.

Ezért érdemes egy papírra összefoglalni, mit is szeretnénk igazából csinálni. Ezt tegyük úgy, hogy csak írogatunk számunkra fontos dolgokat. A végére, ha tényleg foglalkozunk vele, kiderülhet, hogy mit is akarunk valójában csinálni az életben. Olyasmit, ami mindenki számára hasznos. Ha megtaláltuk, szellemünk/tudatunk minden kapacitását arra fogja fordítani, hogy azt létre is hozhassuk. Ez pedig automatikusan szellemi jólétünket fogja szolgálni.

Az igazi jólét közvetlen eredményei

Rövid és hosszútávon is megtapasztalhatjuk jólétünk pozitív eredményeit minden szinten. Mivel a test-lélek-szellem hármasa összefügg, ezért az azokban egyenként tett pozitív változtatások a többi szintre is pozitívan fognak hatni! Lelki életünkben a pozitívabb érzelmi kisugárzás miatt javulni fog párkapcsolatunk, de hiányzó párunkat is könnyebben megtaláljuk, ha feltöltve járjuk a világot. Barátainkkal és családunkkal is javul a kapcsolatunk, ha pozitív érzelmi életet élünk. Tehát elsősorban önmagunk érzelmi töltése vonzza mások lelki vonzalmát.

Elcsépelt, de igaz mondás: „ha szeretjük önmagunkat, szeretni fognak mások is”. Szeretni önmagunkat nem pusztán egy érzésekben kinyilvánított önszeretet – ez az érzés csak az eredménye annak, hogy valóban, cselekedetekben úgy bánunk magunkkal, ahogy legjobb társunkkal, gyermekünkkel, barátunkkal tennénk. Testileg kicsattanunk az egészségtől, ha pozitív, számunkra kedvező életmóddal kényeztetjük magunkat.

Gondolkodásunk is konstruktívabb lesz, ha agyvizünk tiszta, megfelelő nyomelemek és vitaminok által “tuningolt”. A mozgáson keresztül leadott feszültség pedig felszabadítja az agyat a gondolkodást gátló feszültség alól. Ha agyunkat szellemileg frissítjük, munkánk is jobban megy, vagy új munkahelyet is könnyebben találunk magunknak.

Az anyagi jólét már csak mindezek következménye, velejárója lesz. Testi-szellemi-lelki jólétünk fizikai manifesztációi lesznek anyagi sikereink. Egyrészt azért, mert már pusztán attól, hogy jobban érezzük magunkat, jelenlegi anyagi helyzetünk sem fog annyira sötétnek tűnni. Másrészt lépésről lépésre, napról napra újabb és tartósabb emberi kapcsolatokra fogunk szert tenni.

Munkaadónk érzékelve kisugárzásunkat, inkább nem küld el minket leépítéskor, illetve egyre több üzleti partnerünk gondol ránk pozitívan. Jövőbe vetett hitünk, és azokat irányító gondolataink is sokkal inkább saját pozitív kontrollunk és teremtő energiánk szolgálatába állnak, ezért energiával telve kezdünk neki új ötleteink megvalósításának, változtatásainknak, jövőbeni sikereink alapkövei letételének.

Legnagyobb gondolkodóink a boldogságot tartják küzdelmeink kiindulópontjának (vágyak), és küzdelmeink végső értelmének (sikerek megélése). Igaz, hiszen bármit teszünk, vágyaink pozitív kielégítése végett tesszük. Azért házasodunk, dolgozunk, és teszünk bármit az életben, hogy boldogok legyünk. Gondolkodjunk el, mivel tehetnénk magunkat testileg, lelkileg és szellemileg boldoggá!

innen: http://www.ujkorklub.hu


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT