Legyél gazdag és boldog – gondolkodj pozitívan!

gazdag1 - Legyél gazdag és boldog - gondolkodj pozitívan!

Mindenki szeretne egészséges, boldog, gazdag és szép lenni. Most megtudhatod, hogyan sikerülhet! Sokan tudják, a pozitív gondolkodás csodát művelhet. Ezt azonban kevesen képesek megvalósítani.

Biztosan te is találkoztál már olyan emberekkel, akiknek szűnni nem akaró panaszáradat az élete: újra és újra elmesélik gondjaikat. Kevesen gondolnak arra, hogy ezáltal újragondolják, újrateremtik a tüneteket, gondolataikban tehát fenntartják azt az állapotot, amelyből ki akarak mászni. Mindez nemcsak betegségekre, hanem bármilyen nehéz élethelyzetre vonatkozik. Ilyenkor azonban sokan elhatározzák, mostantól pozitívan fognak gondolkodni, megváltoztatják az életüket. A törekvésekben általában nincs hiba. Ám ezt korántsem olyan egyszerű végrehajtani.

Miért nem tudok meggazdagodni?

A tudat megszűri az információkat. Éppen ezért van, amit az ember elfogad, mást viszont elutasít. A tudatalattiban azonban nincs ilyen szűrő. Amit egyszer hall, az lepereg róla. Az olyan állításokat azonban, amelyeket több százszor hall, egy idő után beépíti, mint egy programot.
Mindenkinek vannak szülei, nevelői, tanárai. Gyerekkorodra visszatekintve talán te is emlékszel, hányszor hallottad azt a mondatot: „Már százszor elmondtam, ezt vagy azt ne csináld”. Talán milliószor vágták a fejedhez: „Ügyetlen, lusta és rossz vagy”.

Lássunk erre egy egyszerű példát: a szülők féltő gondoskodással nevelik gyermekeiket, megtanítják őket mindarra, amire őket tanították, illetve amit saját tapasztalataikból leszűrtek. Például egy alkalommal az édesanya észreveszi, hogy gyermeke a pénzzel játszik: sőt a szájába veszi azt. Természetes ösztöntől hajtva rászól:
– Azonnal vedd ki a szádból! Piszkos! A pénzt mindenki összefogdossa, tele van bacilusokkal. Ha hozzányúlsz, akkor is menj, azonnal kezet mosni!

A gyermek pedig, értetlenül ugyan, de szót fogad. Az anyuka tudja, nem elég valamit egyszer elmondani ahhoz, hogy szokássá váljon. A gyerek elhiszi a szülői szavak igazságtartalmát, és egy idő után, jó mélyen beépíti tudatallattijába, a fent említett programhoz hasonlóan. Mindez természetesen nem óvja meg egy életre a bacilusoktól, egy valamitől azonban biztosan. És ez pedig a pénz. Ugyanis tudat alatt, ösztönösen, belső hitéből fakadóan távol szeretné tartani magát mindattól, ami piszkos.

Ne hagyd, hogy a negatív gondolatok befolyásoljanak!

A nevelés sikere ilyen szempontból bámulatos lesz. A gyermek felnő, és tudat alatt tudni fogja, a pénz piszkos, és a lehető legjobb, amit tehet, ha távol tartja magát tőle. Minden pénzgyűjtési szándékának, anyagi, gazdasági sikert célzó tevékenységének hátterében ott van a program, amely csak egyet tud: úgy kell intézni, hogy ne legyen pénze, ha pedig mégis lenne, minél hamarabb meg kell szabadulnia attól.

Ez csak egy kiragadott példa a következetes nevelés hitépítő mechanizmusából. Hisz ugyanígy említhetők azok, amikor valakire gyerekkorában rámondták, ügyetlen, lusta, semmirekellő, irigy, csúnya, kövér vagy éppen sovány. Ezek a tudatalattiba épülő hitrendszerek határozzák meg az egyén magáról alkotott gondolatait, illetve cselekedeteit.

Ilyen esetekben sajnos nem segít a tudatos elhatározás, mert az akaraterőnél erősebbnek bizonyul, a tudat alatt futó program.

 Akkor mégis mit tehetsz?

A kudarcokhoz vezető beidegződések kicserélhetők. Csupán annyiszor kell meghallgatni a jó pogramot, ahányszor annak idején a rosszat megtanultuk. Ehhez nagy segítség lehet az, ha mostantól megtanulsz pozitívan gondolkodni:

– A pénzzel bánj nagyvonalúan! Örömmel add ki, és fogadd az érkezését! Ha kiadsz egy bizonyos összeget, ne arra gondolj, hogy már megint egy filléred sincs, inkább mondd ezt: ennek a tízszerese jön hozzám vissza.

– Szerencsére a pozitív gondolatok, kioltják a negatívot. Tehát, ha azon kapod magad, hogy valami negatívat gondolsz magadról, gondolatban töröld el, és tudatosan ismételd el annak a pozitív, ellentétes előjelű változatát!

– Soha ne használj tagadást. Például, ne azt mondd, nem vagyok beteg, hanem azt: egészséges vagyok.

– Az is, sokat segít, ha a lakásodban körbeveszed magad pozitív állitásokkal önmagadról, az életedről, céljaidról. Minél több érzékszerved rögzíti ezeket, annál gyorsabban leváltódik a régi beidegződés.

– Te magadnak is gyárthatsz pozitív üzneteket tartalmazó hangfelvételt Gondolkodj el azon, mit szeretnél elérni az életben, írj róla listát, mondd fel például egy MP3 lejátszóra, és hallgasd meg minél gyakrabban!

– Azokat a negatív dolgaidat tudod leváltani, amelyek nem ellenkeznek a hitrendszereddel, azzal amit el tudsz fogadni. Emiatt érdemes megvizsgálni ezen a téren is önmagunkat, és a változás érdekében a korlátozó hiedelmeinkkel is leszámolni.

innen: astronet.hu


SEGÍTSÉG IDE KATTINTVA:

Itt a siker és anyagi bőség és Mandalája – fogadd szeretettel és oszd meg!


Hét év szerencse vár, ha a cikk megosztása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL