A boldogság állapotának 5 lépcsőfoka – Járd végig mindegyiket!

A boldogság állapotának 5 lépcsőfoka – Járd végig mindegyiket!

Minden ember boldog szeretne lenni, ám van, aki egész életében keresi a boldogság állapotát. Aki megtalálja, az rájön arra is, hogy nem a nagy dolgok tesznek boldoggá, hanem az élet apró sikerei hozzák el ezt az állapotot.

Döntsd el!

A legelső lépés ahhoz, hogy boldog légy az, hogy eldöntöd, hogy az leszel. Ez a döntés lényegesen megkönnyíti majd a boldogsághoz vezető utat. Ha ezt megteszed, akkor mindenben a jót fogod majd keresni, míg ha nem döntöd el tudatosan, hogy boldog leszel, akkor bármi lehet az életedben, mindig lesz egy hiányérzeted. A boldogság itt van, most van, nem akkor leszel majd boldog, ha ezt vagy azt a célodat eléred, mert a sikerek csak egy darabig okoznak kielégülést a lelkednek. Aztán megint üresnek fogod érezni magad. De hogyan légy boldog éppen most? A sor tovább folytatódik, olvass tovább…

Értékeled, amid van!

Értékelj mindent, légy hálás mindenért, amid már van, még akkor is, ha a mostani helyzet messze elmarad attól, amit szeretnél. Biztos, hogy van valami az életedben, amiért hálás lehetsz. Az a jó, hogy ez egy öngerjesztő folyamat, mert ha így teszel, egyre több olyan dolgot fogsz észrevenni, amiért hálás lehetsz, és mivel az érzéseid nagy része idővel pozitívvá válik, egyre több olyan dolgot fogsz bevonzani az életedbe, ami örömet okoz. Minél hálásabb vagy, annál inkább elönt majd a boldogság érzése. Ha most nagyon nehéz helyzetben vagy, akkor is keress valami hálára érdemes dolgot, mert ahol most vagy, azt az eddigi érzéseid, mentalitásod hozta létre. Ha ezen változtatsz, lehet, hogy nem azonnal, de változni kezd majd az életed. Ha pedig tudatos maradsz, többet nem kell kilátástalan helyzeteket átélned.
Gondolkodj pozitívan!

Talán ez a legelcsépeltebb mondat az életmód tanácsadó előadásokon. Ennek ellenére sokan nem mérik fel, hogy ez mennyire fontos, és mennyire megváltoztathatja az életet. A gondolatok konkrét dolgokká válnak, és a gondolatok érzéseket generálnak. Tehát a jó gondolatok jó érzést, boldogságot teremtenek, míg a negatív gondolatok rossz érzést, hosszú távon boldogtalanságot teremtenek. Ezt lehet, hogy már te is tudod, és talán azt hiszed, hogy pozitív vagy. Tégy egy próbát! Egy nap írd le a gondolataidat. Meg fogod látni, hogy még mindig sok az olyan negatív gondolat, amelyet észre sem veszel. Ha beszélgetsz valakivel, és panaszkodik, nagyon könnyű már csak együttérzésből is tévútra kerülni. Ha valóban csak és kizárólag pozitív gondolataid lennének, már áloméleted lenne. Negatívan nyilvánulsz meg akkor is, ha kritizálsz, ítélkezel, másokról rossz véleményt alkotsz. Egyrészt magaddal foglalkozz, mert megváltoztatni csak a saját életedet tudod, másokét nem, másrészt, még ha valami rossz is történt veled, ne meséld el, ne gondolkodj rajta, mert ezzel állandósítod ezt az állapotot, és a hozzá kapcsolódó érzéseket. Tanuld meg ezeket a lehető leghamarabb elengedni.

Ne pletykálj!

A pszichológusok szerint a pletyka jó hatással van a közérzetedre, mégsem jó, ha ezt teszed, mert ez általában azt jelenti, hogy kevésbé jót mondasz valakiről. Egy igazi jó kis pletykálkodás nem csak egy mondatból áll. Egyik mondat gerjeszti a másikat, és a beszélgetés rád is negatív hatással lesz. Ha már beszélsz valakiről, mondj inkább jót róla. Nem csak azért, mert nem illik kibeszélni valakit a háta mögött, hanem azért is, mert az ezoterikus tanok szerint, ha valakiről a távollétében beszélsz, tudata tudja, mit gondolsz róla, mert a nem e világi része a beszélgetéskor megjelenik.

Adakozz!

Az adakozás jó érzéssel tölt el, érdemes ezért minél többször így tenned. Nemcsak pénzt lehet adni, lehet időt, tudást, mosolyt, figyelmet, szeretetet, bármit, csak szívből tedd. A boldogság érzése mellett ezzel a cselekedettel azt jelzed a világnak, hogy neked van. Hiszen adni csak akkor lehet, ha van miből. Ha ezt sugárzod ki, akkor ebből fogsz még többet kapni, ha boldog vagy ezáltal, még boldogabb leszel.

http://www.noiportal.hu

Muszka Evelin


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL