A kimondott szó ereje

louise l hay - A kimondott szó ereje
Egy kattintással megosztom a facebookonfacebook - A kimondott szó ereje
Facebook
0

”Naponta tisztázd magadban, mit akarsz kapni az élettől. Gondolj rá úgy, mintha máris a tiéd lenne!” – L.L.Hay

 

Az anyagi világban számtalan törvény érvényesül, többek között a gravitáció törvénye, az elektromosság törvénye és egyéb fizikai törvények. Az anyagtalan világban is különféle törvények hatnak, egyik ezek közül az ok-okozat törvénye.

 

Amikor kigondolunk valamit, kimondunk egy szót, az nagymértékben kihat az életünkre. Gondolataink sebesen száguldanak elménken keresztül, így legtöbbször azt sem tudjuk, hogy valójában mit gondolunk. Ezzel szemben a szánk már lassúbb, így ha előbb gondosan átgondoljuk, hogy mit is akarunk mondani, máris megelőzzük, hogy negatív kijelentések hagyják el a szánkat.

 

Kimondott szavainkban nagyon nagy erő rejlik, legtöbben nem is vagyunk tisztában a jelentőségükkel. Megállás nélkül beszélünk, fecsegünk mindenről össze-vissza, közben nem figyelünk arra, hogy valójában mit is mondunk és hogyan mondjuk. Ha jobban megfigyeljük, beszéd közben inkább negatív kijelentéseket használunk. Például: nehogy elfelejtsem, nehogy leejtsem, nehogy defektet kapjak és még sorolhatnánk. Ezek a kijelentések egyenes arányban állnak a bekövetkeztükkel.

 

Az iskolában megtanították nekünk a nyelvtan minden szabályát, de arra nem tanítottak meg, hogy a kigondolt és kimondott szavak nagyban befolyásolják életünk alakulását. Azt sem mondta egy tanár sem, hogy az élet mindig mellettünk áll. Sokan gyermekkorunkban is és felnőttkorunkban is olyan kijelentéseket hallhattunk, amelyek mélyen és fájón beleégtek az elménkbe. Például: rendetlen vagy, buta vagy, csúnya vagy, bárcsak meg se születtél volna.

 

Ezek a kijelentések nagyban hozzájárultak ahhoz, ahogy ma gondolkodunk és beszélünk. Ha azonosulunk ezekkel a kijelentésekkel és alábecsüljük magunkat, az élet keveset fog jelenteni számunkra. Ellenben, ha szeretjük és becsüljük magunkat, akkor az élet maga lesz a csoda.

 

Ha boldogtalanok vagyunk, sokkal könnyebb hibáztatni másokat, és elkönyvelni, hogy ők tehetnek róla. Attól, hogy a hibát áthárítjuk másra, még nem leszünk boldogok. A sorsunkért magunknak kell felelősséget vállalni.

 

A kimondott szónak ereje van, ezért mindig nagyon ügyeljünk arra, amit gondolunk és kimondunk.

 

Ha azon kapod magad, hogy olyan szavakat használsz, amik visszahúznak, azonnal változtass rajta. Minden negatív kijelentésnek van pozitív megfelelője!

Forrás: http://tedontesed.com/mai-gondolat/a-kimondott-szo-hatalma/

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
SIKER ÉS AGYKONTROLL FACEBOOK CSOPORT

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
GONDOLATOK FACEBOOK OLDAL

Kedvenc blogunk amit gyakran olvasunk:
BOUVET BLOG

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

A cikk teljes egészében nem vehető át, csak a bevezető szöveg, aztán oldalra mutató link elhelyezésével olvashatják tovább cikkünket!

http://alternativegeszseg.hu/