Lélektükör: mit árul el rólad a szemed?

A mondás szinte mindenki számára ismert: „a szem a lélek tükre”. De lássuk csak, pontosan mi is látszik abban a tükörben? Tényleg elárul rólunk mindent: érzelmeinket, vágyainkat, személyiségünket, betegségeinket? Az is lényeges, hogy milyen színű és formájú vagy csak az, hogy mit látunk vele? Előző részünkben az arcformák titkaira derítettünk fényt, ideje egy kicsit továbblépni és alaposan megvizsgálni a szemünket is!

Az arcdiagnosztikában a szem a lelki befogadást és az érzelmeket szimbolizálja, így formájából, színéből nagymértékben lehet következtetni a vizsgált ember személyiségére, jellemvonásaira.

  • A nagy szemek életvidám és sugárzó személyiséget takarnak, ami némileg palástolja a személy sértődékenységét.

  • A kis szemmel rendelkező személyek határozottak és céltudatosak, melyhez kellő okosság is párosul. Vágyaik eléréséhez gyakran bevetik ravaszságukat is.

  • Az apró „gombszemek” tulajdonosainak legmeghatározóbb tulajdonsága a bölcsesség, míg a kerek szemek érzékenységre és néminemű naivitásra utalnak.

  • Az ovális szemmel rendelkező emberek jó humora vitathatatlan, könnyen kötnek barátságokat, szeretnek társasági életet élni, nem úgy, mint a vágott szemmel rendelkezők, akik távolságtartásuk és hallgatagságuk miatt sokszor magányosak.

  • A dülledt szemekkel többnyire magabiztos és talpraesett emberek rendelkeznek, olyanok, akik ezekkel a tulajdonságokkal akár a jég hátán is megélnek.

  • A közel ülő szemek távolságtartásra és kritikusságra, míg a távol ülő szemek beszédességre és türelemre engednek következtetni.

  • Azok a személyek, akiknek szeme a „mélyen ülő” kategóriába tartozik, általában érzelmeikben is ilyenek: mély érzésűek, romantikusak, bár visszafogottságukkal ezt némileg képesek tompítani.

 

Nem csak a szem alakjából, de állítólag a színéből is fontos dolgokra következtethetünk. Általában minden kisbaba kék szemmel jön a világra, azonban fél éves korban mindez megváltozhat, melyet egy úgynevezett melanint kódoló gén határoz meg, ami nem mellesleg a haj és a bőr színéért is felel.

Kék szem: legtöbb esetben nyitott és őszinte személyek rendelkeznek kék szemmel. Barátságos emberek, akik önbizalomhiányban sem szenvednek. Mások problémái érzékenyen érintik lelküket, így nagyon jó barátságokat tudnak kötni. Nyugodt, higgadt személyek, akikkel nehezen lehet összeveszni, hidegvérüket a végsőkig megőrzik.

Zöld szem: viszonylag kevés ember büszkélkedhet igazán zöld szemekkel, azonban aki igen, az elmondhatja magáról, hogy titokzatos és érzéki, mindez pedig nagy kreativitással is párosul. Többnyire jó munkaerőnek bizonyulnak, hiszen gondolkodásuk komoly, szorgalmasak és megbízhatóak.

 

 

 

Barna szem: bár kreativitásuk csekély, igazán jó jellemmel rendelkeznek: hűséges és stabil személyiségek, határozottságuknak munkájukban is nagy hasznát veszik. Szenvedélyesek és túlbuzog bennük a tettvágy. A világosbarna szemű emberek – akiknek szemszínük a zöld és barna színek keveredéséből adódik – életvidámak és szórakoztatóak, szeretnek társaságban lenni.

Szürke szem: rendkívül ritka, ebből adódóan igen különleges. Tulajdonosaik nagyon temperamentumos, határozott emberek, akik változatosságban élik mindennapjaikat, az unalom igen távol áll tőlük. Erős személyiségüket megfontoltsággal és óvatossággal ellensúlyozzák és erre a legnagyobb mértékben szükségük is van.

http://donna.hu/


Hét év szerencse vár, ha megosztás után gördítesz lejjebb!

A jóskártya az Édesvíz kiadó szíves engedélyével került felhasználásra! Megvásárolható az alábbi linken: www.edesviz.hu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL