A szeretet 10 szabálya

A híres pszichológus, Barton Goldsmith tollából származik a szeretet 10 szabálya, amely több párt is elkalauzolt már a boldogság és a harmónia irányába.

Prof. dr. Barton Goldsmith immár 25 éves tapasztalattal rendelkezik a kapcsolat- és házasságterápiák terén. Több könyvet is kiadott már hasonló témakörökben, a legfrissebb szerzeményében viszont a szeretet 10 szabályára tér ki, melyet most mi is megosztunk veletek.

1. Ha valaki megbánt, te sose bánts őt viszont. Ahelyett, hogy bosszút forralnál, fejezd ki számára, hogy érzéseidben mélyen megsértett téged, ami miatt most bocsánatot kell kérnie. Így javíts érzelmi életeden.

2. Minimalizáld a drámát az életedben. Kapcsolatban élni számos kihívással jár. Nem érdemes minden apróságért bevágnod a durcát. Ugyanis így fölösleges dolgokra fecséreled az energiád, míg figyelmen kívül hagyod azt, akit szeretsz. Az apróságokat csak hagyd apróságoknak maradni.

3. Ha hibát követtél el, vállald a felelősséget érte. Tévedni emberi dolog. El kell hát fogadnod, hogy se te, sem a partnered nem tökéletes. Azzal, hogy nem vállalod magadra a társad hibáját, jókora feszültségtől óvod meg a viszonyt.

4. Amennyiben lelassult a szerelmi életed, beszéljetek róla, és figyeljétek meg egymás reakcióit. Rendben van az, ha mindketten egyetértetek, de ha egyikőtök több fizikai figyelmességre vágyik, igyekeznetek kell megoldani azt. A partnered ugyanis szomorú lehet, vagy épp egyedül érezheti magát, ez pedig téged távol tarthat tőle.

5. Töltsetek el egy estét a kanapén úgy, hogy csak öleljétek egymást. Ne filmezzetek, ne csináljatok semmit, hanem mormoltassatok zenét a háttérben, és élvezzétek egymás közelségét. Egyesek számára ez a gesztus legalább annyira meghitt és intim, mint a szeretkezés.

6. Értékeljétek a jó időszakokat és egymás társaságát. Így járva el, a nehéz idők és a mindennapos problémák nem fognak leteperni benneteket. Amikor erős kötelék van közöttetek, ahelyett hogy ketyegjetek a feszültségtől, nevetni fogtok rajtuk.

7. Elfogadva azt, hogy mindent megtesztek egymásért, ami tőletek telik, függetlenül a nehézségektől és a feladatoktól, csak növelitek az egymás iránt érzett szeretetet. Az érzet, hogy a partnered 100%-ban elfogad téged, növeli az önbizalmad, az életbe vetett hited, és erőt ad az új, nehezebb problémák megoldásához.

8. Sose zárd ki vagy tipord el a partnered. Ha valami lealacsonyítót mondasz a személynek, akivel az életed osztod meg, kb olyan, mintha egy darabot kivágnál a kapcsolatotokból és kidobnád az ablakon. Ugyanis nem létezik, hogy két ember, aki szereti egymást, ne oldhatná meg pozitívan, felnőtt fejjel a gondjait.

9. Légy bizalommal a partnered iránt. Még ha csalódtál is párszor, valószínű, hogy azóta jobban megismerted őt, és az iránta érzett tiszteleted is megnőtt. Ha eddig nem bíztál benne 100%-ban, most itt az ideje, hogy megtedd.

10. Sosem késő boldog kapcsolatba élni, erős és szerető viszonyt fenntartani. Függetlenül attól, hogy min mentél eddig keresztül, mindig megadatik számodra a lehetőség arra, hogy újrakezd.

Forrás:twice.hu


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL