Ennek a pontnak a kezelése 27 betegség esetén hatásos

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a test (és a kéz) egyes energiapontjain. A nyomásra érzékeny pontok a leggyakoribb megnyilvánulásai a kóros folyamatoknak. Ezek a pontok mindig azt jelzik, hogy valójában mely szervnél kell keresni a tünetek kiváltó okát.Számos esetben egy reaktív pontnál nem található több.

Némelyikük egyetlen helyre vagy területre koncentrálódik, mások szétszóródva, a kéz egyes részein találhatóak. A pont megtalálásával pontosan betájolható a meridián (és annak energetikai zavara, amely kialakította az adott szerv problémáját). Bármilyen rendellenességet, betegséget be lehet sorolni a meridián túlműködése vagy alulműködése következtében fellépő kórokok egyikébe. Most egy általános erősítő, tonizáló, fontos immun-pont kezelését ismerhetik meg. Ezen pont stimulálásával nő az adott meridián energiaszintje (ezáltal a hozzátartozó szervek energiája is).
LH 6 aku

A pont neve:sanYinJiao (három Yin találkozási pontja)

Meridián:LH6 (lép-hasnyálmirigy meridián)

Elhelyezkedése a testen: a belboka felett 4 harántujjnyira, a sípcsont hátsó szélénél található.

Masszázstechnika:A hüvelykujj begyével masszírozzuk 20-30 másodpercig, míg a többi ujj alátámaszt (szembe fogás).

Hatása:menstruációs zavarok, alhasi fájdalom, haspuffadás, hasmenés, ekcéma, csalánkiütés, vesekő, vizelet-visszatartás hiánya, vizelési rendellenességek, ideggyengeség, szédülés, álmatlanság, terméketlenség, érszűkület,  méhsüllyedés, magas vérnyomás, vesegyulladás, prosztatagyulladás, sérv, lépnagyobbodás, májzsugorodás, impotencia, korai magömlés, kismedencei gyulladások, vérszegénység, fejfájás, vérkeringési zavarok.

Figyelem! Visszeres láb esetén nem masszírozható, valamint terhesség esetén sem (mert erős alhasi vérbőséget okozhat).

A belső szervek kóros reakciói, a testrészek zavarai tükröződnek a kéz egyes energiapontjain is.A 14 meridián minden egyes pontja megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is (így az LH6 pont is).

Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van.Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatóka kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.

Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).

LH6

Az ujjakupresszúra menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület.

A kéz masszírozását általában hüvelykujjal végezzük,úgy,hogy az ujjbegy érintse a kéz akupunktúrás pontját.

A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük,de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak. 

A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet.

Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül.

A pontokat a probléma fennállásáig kezeljük. Akut, krónikus betegségek esetén kis szüneteket iktathatunk be (1-2 nap, maximum 1 hét), majd újrakezdhetjük a kezelést.

Masszázstechnika:A hüvelykujj ujjbegye körkörös mozgást végez a kezelendő pont felett. Tonizálásnál balról jobbra végezze!

A kezelés időtartama:30másodperc.

Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL