A szellemi méregtelenítésről

Arról akarok ma beszélni, hogyan méregtelenítsd elméd. Sokat hallunk fizikai testünk méregtelenítéséről, hogy milyen káros kémiai anyagok lehetnek ételünkben. Baktériumok keletkezhetnek és még peszticidek is vannak a levegőben. Sokan nem veszik észre, hogy szervezetük tele van ezekkel a káros mérgekkel, emiatt érzik rosszul magukat. A legtöbb szakértő azt javasolná, hogy csinálj méregtelenítő kúrát. Így elkezdesz böjtölni vagy egy bizonyos diétát, kerülöd a káros anyagokat és végül megszabadulsz a mérgektől és kezded magad jobban érezni. Ehhez hasonlóan elménkben is mindenfajta mérgek gyűlhetnek össze.

Ha naphosszat a rossz gondolatokon rágódunk, azon, hogy mit nem tudunk megcsinálni, hogyan bántott meg valaki – ezek mérgező gondolatok. Ha ezeket a mérgező gondolatokat magukra hagyjuk, végül egész életünket befolyásolhatják.

Hatással van megjelenésünkre, hozzá állasunkra, elégedettségünk szintjére. Személyiségünk részévé válik. Ezért mondja Példabeszédek 4:23: Mindenek fölött óvd szívedet, mert ez befolyásolja minden tetted.

Az író azt mondja, legyen a legfontosabb elméd védelme. Tedd ezt teendőid listájának első helyére, mert ha elméd beszennyeződik, akkor egész életed beszennyeződik. Biztosan ismersz olyanokat, akik keserűek, cinikusak, mindig a legrosszabbat várják el.

Miért van ez?

Ők megengedték, hogy ezek a mérgező gondolatok gyökeret verjenek. Mostanra megerősödtek, ami mérgezi életüket.

Mi a megoldás?

Méregtelenítést kell végrehajtaniuk. Nem fizikai, hanem mentális nagytakarítást. Az egyedüli módja annak, hogy visszatérjünk oda, aminek Isten teremtett bennünket, ha méregtelenítjük elménket. Néhányatoknak ma méregteleníteni kell a keserűséget, az alacsony önértékelést, a negatív dolgokat, amelyeket rólatok mondtak, a múlt hibáinak elítélését.

Hogyan méregtelenítsünk?

El kell határoznod, hogy nem fogsz többé rágódni rajta. Minden alkalommal, ha negatív dolgokon töprengsz, azzal azt az elítélést, keserűséget, alacsony önértékelést táplálod, új életet adsz neki, erősíted. Ha azok a gondolatok jönnek, hogy sosem leszel egészséges, hallottad mit mondott az orvos, vagy hogy sosem leszel boldog, már túl sok mindenen keresztülmentél, sosem fogod megvalósítani álmaid… – ahelyett hogy rágódnál rajta, fordítsd meg és mondd: Nem rágódok azon, hogy ki bántott meg, nem rágódok a múlt hibáin, nem rágódok azon, ami nincs – azon fogok töprengeni, amit Isten állít rólam. Isten azt mondja, megbocsátó vagyok, azt mondja, 2-szeresen térít meg nekem minden igazságtalanságot. Isten azt mondja, legszebb napjaim még előttem vannak.

Ha figyelmen kívül hagyod a mérgező gondolatokat és elmédet megtöltöd a hit és a győzelem gondolataival, akkor azok a mérgező gondolatok egyre gyengébbé válnak, és végül nem lesznek hatással rád.

Van egy barátom, aki próbál egészségesebbé válni. Nem eszik húst, csak vizet iszik és este egy bizonyos időpont után nem eszik. Egyik nap üdítővel kínáltam. Nem gondolkozott rajta sokáig, egyből azt válaszolta: Nem. Köszönöm, de ez nincs benne az étrendemben. Szigorú diétát tart. Nekünk is ilyennek kell lennünk, ha azok a mérgező gondolatok felmerülnek. Azt kell mondanod: Köszönöm, de ez nincs benne a diétámban. Nem rágódok a félelem, bizonytalanság, legyőzöttség gondolatain, ez nem része az étrendemnek. Néhányatokból hiányzik az öröm, a győzelem érzése. Ez azért van, mert nem egészséges diétán vagy. Nem fizikai, hanem mentális értelemben gondolom. Túl sok hulladékot fogyasztasz. A hulladék azok a mérgező gondolatok, melyeknek megengedjük, hogy szennyezzék elménket. Olyan dolgok, mint pl.: Joel, én csak átlagos vagyok. Azt hiszem, már elértem a felső határt. Vagy: annyi jó lehetőséget elszalasztottam. Nem. Vissza kell térned a diétához. Azok a mérgező gondolatok nem tartoznak étrendedbe. Arra kérlek ma, hogy böjtölj velem. Nem evésre gondolok, bár az sem ártana nekünk, hanem a negatív gondolatok böjtjére. Az elítélés böjtjére, a keserűség böjtjére, a kis álmok böjtjére, a „nem – tudom – megcsinálni“ gondolatok böjtjére. Fagyaszd meg ezeket a mérgeket, ne adj nekik több energiát ahhoz, hogy hatni tudjanak rád. Minden reggel, amikor felkelünk, át kell mennünk ezen a takarításon. Elménkben el kell engedni minden keserűséget, meg kell bocsátanunk azoknak, akik megbántottak. El kell engedni minden csalódást. Kezdd hittel a napot. Ne engedd, hogy mérgek képződjenek.

Az ágyban fekve mondd magadban: Ez egy nagyszerű nap lesz. Isten kegyelmét élvezem. Tudom, hogy megvan az erőm minden akadály legyőzésére. Még ha nem is javamra történnek ma a dolgok, tudom, hogy Isten uralja a helyzetet és elhatározom, hogy boldog leszek és élvezni fogom ezt a napot.

Tudod, mit csinálsz?

Kitakarítasz minden mérget, negatívitást. A nap folyamán is, ha olyan lehetőségek merülnek fel, hogy frusztrált, bátortalan legyél, nyeld le egyszerűen azokat a gondolatokat. Ügyelj a diétádra. Valaki durva veled vagy rosszat tesz, tanuld meg azt mondani: Köszönöm, de nem leszek csalódott, tudom, hogy ez a nap Isten ajándéka és békés maradok. Tudod mit csináltál ezzel? Betartottad a diétát. Kiböjtölted a mérgező gondolatot, ami így nem tudott gyökeret verni. Néhányatoknak azoktól a gondolatoktól kell méregteleníteni elméteket, amit mások mondtak rólatok. Negatív dolgot állítottak, megmondták mire nem vagy képes, mi nem leszel soha. Ne engedd, hogy azok a gondolatok gyökeret verjenek. Nem az vagy, amit az emberek mondanak rólad, hanem az vagy, akinek Isten mond téged. Isten azt mondja tehetséges, kreatív, erős, elégedett, fegyelmezett vagy.

Emlékszem arra, amikor elkezdtem ministrálni kicsivel több, mint 9 éve. Olyan ideges voltam. Próbáltam mindenkinek a kedvében járni. Reméltem, hogy szeretnek. Egyik vasárnap meghallottam, hogy egy hölgy azt mondta: Olyan fiatal. Nem tudom, hogy van-e olyan jó, mint az apja volt. Gondolod, hogy folytatni tudja? Arra gondoltam: Drága Uram. Valaki pont arra gondol, amire én. Ez volt az utolsó dolog, amire szükségem volt. Ezek a mérgező gondolatok megpróbáltak gyökeret verni és visszatartani végzetemtől. Meg kellett vetnem a lábamat. Belenéztem a tükörbe és azt mondtam: Joel, te felkent vagy, erős vagy, mindenre képes vagy. Ha Isten veled van, ki mer ellened, lenni?! Felismertem, hogy mindegy mit mondanak rólam, mindegy mit gondolnak, csak az számít, amit Isten mond rólam. Rájöttem, hogy amit ők mondanak, nincs benne a diétámban. Nem volt része egészséges programomnak. Elkezdtem hittel táplálni elmém. Olyan dolgokon töprengtem, hogy tehetséges, erős vagyok és be tudom teljesíteni küldetésem.

Mit tettem?

Kikoplaltam azokat a mérgező gondolatokat és hagytam, hogy Isten szavainak magjai gyökeret verjenek szívemben. Isten szava erőteljes. Ha gondolkodásod párhuzamba hozod Isten gondolkodásával, semmi nem lesz, amire ne lennél képes.

Talán idegesnek érzed magad, de Isten önbizalmat ad neked. Talán gyengének érzed magad, de Isten erőt ad neked. Ha nem látsz kiutat, Isten csinál neked utat. Ha az emberek rólad beszélnek, Isten lesz a védelmeződ. Ha elbuksz, Isten felemel. Ha úgy tűnik vége, Isten ad neked még egy lehetőséget. Tanuld meg elméd ilyen gondolatokkal táplálni. Ha elkövettem volna a hibát, hogy azokon a mérgező gondolatokon rágódok, nem hiszem, hogy ma itt lennék. Egyszer egy hölgy elmesélte, hogy milyen negatív környezetből jött. Azok, akik felnevelték, folyamatosan elnyomták. Nem érezte úgy, hogy nővérével egyenlően bántak volna vele. Azt mondta, Joel, az életem csalódások sorozata. Úgy érzem ezek az emberek megátkozták jövőmet. Azt mondtam neki, amit neked is mondok: mielőtt bárki is el tudna átkozni, Isten már megáldott. Nem számít mit mondtak rólad, az áldás mindig felülmúlja az átkot. Köss egyezséget Istennel és mondd: Köszönöm, nem. Ez nincs a diétámban.

Tudom, ki vagyok, a leghatalmasabb Isten gyermeke. Áldott vagyok, ezért nem lehetek elátkozva. A kegy koronáját hordom fejemen. Mindenem megvan a sikerhez. Ha így kezdesz gondolkodni, azok a mérgező gondolatok nem tudnak gyökeret verni.

Mindig emlékezz rá, hogy nem az vagy, aminek az emberek mondanak, hanem az, akinek Isten mond. Az emberek azt mondják, sosem leszel sikeres. Isten azt mondja, minden, amit megérintesz, virágozni fog. Az emberek azt mondják, sosem leszel egészséges. Isten azt mondja, én helyreállítom egészséged. Valaki azt mondja, a családod sosem fog helyes útra térni. Isten azt mondja, én és házam lakói Istent fogjuk szolgálni. Én hiszem, hogy ma tisztulás van folyamatban. Látom, hogy ezek a mérgező gondolatok kezdenek halványulni. Látom, hogy új szabadságba lépsz, új szintre emelkedsz. Ha lerázod ezeket a mérgező gondolatokat, Isten olyan helyekre visz el, amiről nem is álmodtál.

Hallottam egy kisfiúról, akit egyedül nevelt anyja Tenesse hegyeiben. Sok évvel ezelőtt volt. Abban az időben azokat a gyerekeket, akik házasságon kívül születtek, lenézték és megvetették. Amikor 3 éves volt, a szomszédok nem engedték meg, hogy gyerekeikkel játsszon. Amikor nagyobb lett és vásárolni ment az üzletbe, hangos megjegyzéseket tettek rá. Már megint itt van. Ugyan ki lehet az apja? Ez a kisfiú nagy bizonytalanságban nőtt fel. Kevesebbnek érezte magát a többieknél. Úgy érezte, valami nincs rendben vele. 12-éves korában egy új lelki pásztor költözött közösségükbe. Nagyon energikus, lelkes fiatalember volt. Ez a 12-éves fiú sosem járt a templomban. Egyik vasárnap úgy döntött, hogy elmegy megnézni miért ilyen izgatott mindenki. Később érkezett és a hátsó sorban ült le. Ezen a napon olyan szeretetet és elfogadást érzett, mint még soha. Úgy tervezte, korábban megy el, hogy senki ne vegye észre, de egyszer csak vége lett és a tömeg közepén találta magát. Az atya a hátsó ajtónál állt. Amikor meglátta a fiút, észrevette, hogy egyedül van. Barátságosan megkérdezte tőle: Fiam, kinek a gyermeke vagy? A tömeg megnémult, mintha megállt volna az idő. Ez volt az a kérdés, amit mindenki fel akart tenni. A fiú nem tudta mit válaszoljon, csak lehajtotta fejét. Az atya megérezte, hogy valami nincs rendben, Isten adta neki a bölcsességet. Hátba veregette a fiút és azt mondta: Tudom ki vagy. A Mindenható Isten gyermeke. Ez a nap fordulópont volt a fiú életében. Ezen a napon megtört bizonytalansága. Már nem annak látta magát, aminek az emberek mondták, hanem annak, akinek Isten mondta. 30 évvel később ezt a fiatalembert megválasztották Tenesse állam kormányzójává. 4 év múlva újraválasztották. Ha megkérdezed, Ben Hooper kormányzó elmondja neked, hogy akkor választották meg őt valójában, amikor ez a fiatal pap elmondta neki, hogy ki az apja.

Tudom, hogy sokan apa nélkül nőttek fel. Ha veled is így történt, hagy mondjam neked is azt, amit a fiatal pap Ben Hooper kormányzónak mondott: Az égi atyád a mindenható Isten. Az idők kezdete előtt kiválasztott téged. Nem véletlenségből kerültél ide, Isten lehelte életét beléd. Ő ültette el benned a nagyság magjait. Küldetésed van, melyet végre kell hajtanod. Valami, amit senki más nem tud véghezvinni. Ne érezd magad kevesebbnek a miatt, amit mások mondtak vagy nem mondtak rólad. Talán nem sokszor volt veled földi atyád. Talán nem is ismered. De égi atyád azt mondja büszke rád, fényes a jövőd, nagyszerű dolgokat fogsz véghezvinni.

Emlékszem, néhány éve az előcsarnokban beszélgettem a látogatókkal. Egy fiatal hölgy jött oda, 2 pici gyerekkel. Nagyon aranyosak voltak. A kisebbik 5 év körüli lehetett, egyfolytában belém kapaszkodott, játszott, nevetett. Végül elköszöntek. Pár perc múlva visszajött és valamit súgott a fülembe. Sosem fogom elfelejteni. Azt mondta: Joel, bárcsak te lennél az apám. Azt mondtam neki, amit most neked is: Minden reggel, amikor felkelsz, nézz az égre és képzeld el, hogy égi atyád mosolyog le rád. Te vagy legértékesebb kincse. A tenyerén tart téged. A Szentírás azt mondja, Isten lesz apja az apátlanoknak. Sokan azért nem érték el teljes potenciáljukat emiatt az identitáshiány miatt. Mondd azt: A leghatalmasabb Isten gyermeke vagyok. Talán nincs földi atyám, de tudom, hogy van egy égi atyám. Talán mások negatív dolgokat mondtak rólam, de tudom, hogy Isten megáldott már azelőtt, mielőtt valaki elátkozott volna és én ezen fogok rágódni. De néhányan megengeditek, hogy a rólatok mondott negatív dolgok megmérgezzék jövőtöket. Vissza kell menned a gyökerekhez és kérdezd meg magadtól:

Ki mondta, hogy nem lehetek sikeres?

Ki mondta, hogy nem vagyok elég okos ahhoz, hogy főiskolára járjak?

Ki mondta, hogy nem tudok megszabadulni ettől a függőségtől?

Ki mondta, hogy legjobb napjaim mögöttem vannak?

Megígérem neked, hogy ezek nem Istentől származnak. Meg kell tisztulnod ettől a szeméttől. Takarítsd ki azt, amit a volt férjed mondott rólad, hogy nem tudod megcsinálni. Méregtelenítsd azt, amit a kritikusok állítanak képességeidről. Ma új diétára foglak. Ez a diéta meg fog szabadítani minden méregtől, minden negatívitástól, minden nem – tudom – megcsinálni -, nem – vagyok – elég – jó gondolattól.

Átváltozás megy végbe, ha megszabadulunk a mérgező gondolatoktól és megnyitjuk elménket annak, amit Isten mondott rólunk.

Van otthon néhány nyulunk. A múltkor az egyik nem volt valami jól. Kaparta a fejét, mintha valami zavarná. Megnéztem, nem láttam semmit, de néhány nap múlva egészen megdagadt. Elvittük az állatorvoshoz, az adott neki antibiotikumot. Egy hétig próbáltuk, de csak egyre rosszabb lett. Így visszavittük és újra megvizsgálták. Kiderült, hogy egy légy rakta le a petéit és valahogy bekerült az orrjáratba és a lárva egyre növekedett. Mennyi antibiotikumot beadtunk neki és mégsem lett jobb. A probléma gyökerét kellett volna megkeresnünk. Amikor megtaláltuk a forrást és eltávolítottuk, a nyuszi jobban lett. Így dolgozik az ellenség. Megpróbálja elménkben elültetni azokat a hazugságokat, hogy megfertőzze gondolkodásunkat. Gyakran próbálunk a felszínen jó hozzáállást tanúsítani, de folyamatosan kételkedünk. Lehetséges, hogy ugyanaz a helyzet, mint a nyuszival, hogy csak a tüneteket kezeljük? Lehetséges, hogy csak antibiotikummal kezeljük és reméljük, hogy jobb lesz, de a dolgok gyökere az, hogy gondolataink meg vannak fertőzve? Meg akarunk szabadulni ettől a függőségtől, de ez a gondolat azt mondja nekünk: Alkoholista vagy, mint az apád. Szeretnénk, ha működne a házasságunk, de azt a gondolatot halljuk, hogy: Te is el fogsz válni, mint a szüleid. Ezek hazugságok, melyek megfertőzték gondolkodásunkat. Úgy szabadulhatsz meg tőlük, ha azon meditálsz, amit Isten mondott rólad. A Szentírás azt mondja: Tedd ezt éjjel, nappal.

Más szavakkal játszd egész nap azt a gondolatot: Áldott vagyok, sikeres, tehetséges, Isten kegyelmét élvezem. Ha ilyen gondolatokon rágódsz, a mérgek nem tudnak gyökeret verni.

Képzeld el, hogy a kezemben tartok egy pohár piszkos vizet. Tele van kosz-, homokszemcséivel, meg mindenféle részecskével. Ha elkezdek tiszta vizet folyatni bele és hagyom, hogy túlcsorduljon, végül az összes koszos víz el fog tűnni és a víz tiszta lesz. Nem kellett sok erőfeszítést tenni, hogy megszabaduljak a koszos víztől. Csak a helyes dolgot kellett beletöltenem, és a rossz elment. Ugyanez az elv gondolkodásunkban is.

Ha szokásoddá válik a helyes gondolatok feltöltése, elméd hamarosan átalakul. Pozitívnak, reménytelinek, erősnek, bátornak fogod érezni magad.

Nem leszel olyan, mint Gedeon. Isten őt a rettenthetetlen bátorság emberének nevezte. Gedeon körbenézett és azt kérdezte: Kihez beszélsz? Ez nem én vagyok. Istennek megbízása volt Gedeon számára, de Gedeon nem újította meg elméjét. Isten azt akarta, hogy vezesse Izrael népét, hogy legyőzzön egy hadsereget, de Gedeon azt mondta: Istenem, én ezt nem tudom megtenni. Én vagyok az utolsó apám házában. Nem vagyok tehetséges, tanult, bátor. Ha Isten szólítana ma, nem azt mondaná neked: Hello, te porban kúszó féreg. Isten ugyanazt mondaná neked, mint Gedeonnak: Hello Mary/Bob, a rettenthetetlen bátorság hatalmas asszonya/embere. De kíváncsi vagyok, hányan tennétek úgy, mint Gedeon: Miről beszélsz? Nem tudod, milyen családból származok? Nem láttad milyen hibákat követtem el? Istenem, én nem vagyok hatalmas, én nem vagyok tehetséges. Az a baj, hogy gondolkodásunk meg van fertőzve, de hála Istennek ma egy új nap van. Új diétába kezdünk és megszabadulunk minden negatív gondolattól. Ha újra feltámadnak, nem leszünk Gedeonok, hogy azt mondjuk, én nem vagyok rá képes, ki vagyok én. Csak fordítsd meg és mondd: Tudom, ki vagyok, az vagyok, akinek Isten mond.

Én hiszem, hogy az elkövetkező napokban Isten új lehetőségekkel fog megajándékozni. Új ajtók kezdenek megnyílni. Új emberek jelennek meg életedben. Talán új lehetőségek karrieredben. De ha magasabb szintre akarsz lépni, új gondolkodásmódra van szükséged. Ki kell takarítanod a régit, hogy helyet teremts az újnak.

Arra kérlek ma, méregtelenítsd mindazt a szemetet, ami azt mondja neked, mit nem tudsz megcsinálni, mivé nem fogsz válni. Méregtelenítsd az alacsony önértékelést, a negatív szavakat, a kis álmokat. Tartsd be a diétát. Kezdd minden napod ezzel a takarítással, indulj hittel az új napnak. Ha óvod elméd és nem hagyod, hogy a mérgező gondolatok gyökeret verjenek, hanem feltöltöd a hit gondolataival, tudom, hogy egyre magasabbra fogsz emelkedni, Isten rád hinti áldását és kegyet és a győztesek életét fogod élni, amit tartogat számodra.

Joel Osteen Atya

http://joel-atya.5mp.eu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL