Mit árul el rólad a hajszíned?

hajszíned 1024x640 - Mit árul el rólad a hajszíned?
Egy kattintással megosztom a facebookonfacebook - Mit árul el rólad a hajszíned?
Facebook
0

Érdekes módon nemcsak az eredeti, hanem a választott hajszínünk is sokat elárul személyiségünkről, hiszen szimbolikusan arra utal, hogy egyéniségünket akarjuk előhívni, kifejezni.

Az egyes hajszínekhez tudat alatt bizonyos személyiségvonásokat, tulajdonságokat társítunk. Ha tudod, hogy melyik hajszín miről árulkodik, az segíthet önmagad megismerésében. Hiszen tudni fogod, hogy eredeti hajszíned alapján milyennek látnak téged az emberek? És az új hajszín révén milyennek szeretnéd, hogy lássanak téged.

52718 490965 1489746628 feketehaj2 - Mit árul el rólad a hajszíned?

Fekete haj

A természetes fekete haj igen ritka, legtöbbször inkább csak nagyon sötét barna hajról beszélhetünk. A fekete haj egyszerre egzotikus és érzéki, misztikus és sejtelmes. A fekete sugallhat keménységet, határozottságot és megközelíthetetlenséget, ami tiszteletet és megbecsülést vált ki a környezetből. Olyan embert tükröz, aki intelligens, megfontolt és érdemes odafigyelni a szavára. A fekete hajszín ugyanakkor sejtethet a zárkózott, érzékeny, törékeny személyiséget is, aki a hajszínnel éppen erős kontrasztot akar kifejezni. A fekete hajúakról a munkában megbízhatóságot, higgadt és körültekintő döntéshozatalt, a dolgok irányítását, összefogását feltételezik.

52718 798229 1489746628 szkehaj - Mit árul el rólad a hajszíned?

Szőke hajszín

A szőke hajszínben egyrészt van valami angyali, gyermeki ártatlanság, ami sok férfi felébreszti a védelmező ösztönt. Másrészt a szőkékre mondják, hogy igazi szexbombák, akikből sugárzik az érzékiség, az erotika, a kacérság. A szőke haj vonzza tekintetet. A szőkékről azt tartják, hamar a figyelem középpontjába kerülnek, népszerűbbek a társaságban, és emiatt több jut nekik a szórakozásból.
A szőkékről sokan azt is gondolják, hogy kissé butuskák, emiatt a munkahelyen és a hivatali életben kevésbé veszik komolyan őket és az ötleteiket, viszont a reprezentációhoz és egy termék sikeres eladásához keresve sem találhatnának jobbat náluk.

52718 1479 1489746628 vrshaj - Mit árul el rólad a hajszíned?

Vörös hajszín

Természetes vörös hajjal a lakosság mindössze 2-5 %-a születik, ezért különlegesnek, szokatlannak számít – üldözték is a vörös hajúakat a középkorban rendesen, csakúgy, mint a balkezeseket, és mindenkit, aki egy kicsit kilógott a sorból, mondván, hogy az ördög lakik benne. A vörösökben valóban van valami démoni, ami egyszerre vonzó és veszélyes.
A vörös hajszínhez társított személyiségvonások: szenvedélyesség, energikusság, forrófejűség, öntörvényűség. A vörös haj azt sugallja, hogy az illető bízik önmagában, életrevaló, tudja, mit akar és el is éri, azt. Mindig a saját útját járja, kissé akaratos és nagyon érzéki. A munkában tőlük várják a kezdeményező ötleteket, a kockáztatást és a lelkesítő hajtóerőt.

52718 669157 1489746628 barnahaj - Mit árul el rólad a hajszíned?

Barna hajszín

A barna hajúakat felelősségteljesnek, megbízhatónak, kiegyensúlyozottnak, szelídnek és mély érzésűnek gondolják. Barátságosak, de kerülik a fölösleges feltűnést. Egyenesek, őszinték, egyszerűek és természetesek, de mert van bennük tűz is, ezért nagyon érzékiek.
Tudásuk, ismereteik mélyek és alaposak. A munkában precízek, fegyelmezettek, kitartóak, lehet rájuk számítani. A melegségre, odaadásra, biztonságra, nyugalomra és mély érzésekre vágyó férfiakat vonzza leginkább.

52718 9510 1489746628 extrmhaj - Mit árul el rólad a hajszíned?

Extrém hajszín
A szivárvány összes színében pompázó hajkorona, a zöld, a kék, a rózsaszín, vagy lila színek sem keltenek manapság megdöbbenést senkiben. Elsősorban a fiatalok válasszák, és nem ok nélkül. Náluk az önmagukra találás egyik legtermészetesebb módon, a külsőségekben jelenik meg. Nem pusztán lázadást, vagy a hagyományok felrúgását jelenti, mert simán lehet egyszerű szeszély, vagy divathóbort is. Ezek az extrém hajszínek a legtöbbször szolidabbá válnak, ahogy viselőjük komolyodik és egyre több élettapasztalatot szerez. Érettebb korban az extrém hajszín már sokkal nagyobb jelentőséget hordoz, bármilyen furcsa is, szinte ugyanolyan személyiségek festik élénk színűre a hajukat, mint akik őszen hagyják. Nem érdekli őket a környezet véleménye, megbotránkozása, tudják, hogy mit akarnak és hova tartanak. Nem azért válasszák a feltűnő színt, hogy megbámulják őket, hanem azért, mert nekik így tetszik.

52718 598034 1489746628 szhaj - Mit árul el rólad a hajszíned?

Ősz haj

A deresedő halánték a legtöbb férfinak jól áll, a nőket azonban komoly dilemma elé állítja. Napjainkban, amikor rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a külsőségekre, az emberek többsége furcsán néz azokra a nőkre, akik „vállalják az őszülést”, és nem festetik be a hajukat. Pedig az ősz haj nem ápolatlanságot fejez ki, hanem azt, hogy viselője teljesen harmóniában él önmagával és elfogadja a korát. Nem érdekli másik véleménye, és nem akar senkinek, csak önmagának megfelelni. Ráadásul egy bizonyos kor után épp a hajfestés válthat ki nemtetszést: aki 70-80 éves korában is ragaszkodik az élénk színűre festett hajhoz, és harsány árnyalatokat választ, az nevetségessé teheti magát.

innen: zoldujsag.hu

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Lájkold kedvenc képes idézetes oldalunkat itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL