Ezt a gyakorlatot mindenképpen építsd be a mindennapjaidba!

gyakorlatot - Ezt a gyakorlatot mindenképpen építsd be a mindennapjaidba!

Látszólag nem tűnik nehéznek, de mindenképp ki kell próbálni.

Az úgynevezett deszka póz vagy más néven plank, annyira közkedvelt lett, hogy a közösségi oldalakon többnapos kihívásokat indítottak. Ki bírja tovább? Látszólag nem tűnik nehéznek, mindenképp ki kell próbálni. Állítólag mozgás nélkül izmosít.

Elsőre nem is gondolnánk, hogy olyan nehéz lenne megtartani magunkat pár percig plankban, de ha kipróbáljuk a gyakorlatot rájövünk, hogy bizony elég kemény feladat helyesen elvégezni, már 30 másodperc is igen kemény erőfeszítést jelent. A gyakorlat kedvelői napi 5 perc planket ajánlanak, de jó tudni, hogy a világrekordot tartó személy 240 percig képes magát megtartani ebben a pozícióban.
Rendszeres és megfelelő gyakorlásával erősíthetjük a fenék, hát, láb és hasi izmokat is. Mivel ez a gyakorlat izometrikus, semmilyen mozgást nem igényel, csak egy helyben kell tartanunk magunk. Fontos azonban, hogy helyesen végezzük a gyakorlatot. Támaszkodjunk a könyökünkre, zárjunk be 90 fokos szöget. A könyökök a vállak alatt legyenek, a lábak és a hát, akárcsak a fekvőtámasznál egyenes maradjon. A feneket a lehető legfeszesebben tartsuk végig. A nyak és a fej illeszkedjen a gerinc vonalába, ne legyünk púposak. A csípő ne lógjon, és a hasat is húzzuk be. A lábak és a combok egyenesen legyenek, feszüljenek, különben a hasizmok ellazulnak. Úgy képzeljük el, mintha háttal állnánk a falnak, teljesen nekitámaszkodva. Jó, ha az elején megkérünk egy külső szemlélőt, vagy a tükörben követjük, hogy jól vettük-e fel a pozíciót. Kezdetben legalább tíz másodpercig próbáljuk megtartani a helyes pozíciót. Ez persze attól függ, hogy ki milyen fizikai állapotban van. Ne haladjuk meg az elején a két percet. Ha fáradtak vagyunk, tartsunk egy rövid szünetet. A lényeg, hogy ne erőltessük túl magunkat, míg megszokja a szervezetünk. A legfontosabb a helyes tartás, nem a megtett idő.

Scott pedig most bemutatja nekünk, hogy hogy kell helyesen elvégezni a gyakorlatot:

köszönjük: http://elmenyorszag.com


A jóskártya az Édesvíz kiadó szíves engedélyével került felhasználásra! Megvásárolható az alábbi linken: www.edesviz.hu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT