Mitől olyan különlegesek a KÉK szemű emberek? Érdekes dolgok derülnek most ki!

Mitől olyan különlegesek a KÉK szemű emberek? Érdekes dolgok derülnek most ki!

A kék szem ritka és kívánatos, akit ezzel áldott meg a természet, az valóban szerencsésnek mondhatja magát. A kék szemű emberek mindig magukra vonzzák a figyelmet, ez a szín az egyik legnépszerűbb és legáhítatottabb szemszín. Kutatások szerint a kék szemű pasik jobban vonzódnak a kék szemű csajszikhoz. De ez az egyetlen szemszín, amivel kapcsolatban ilyen egyezésre jutottak. Mivel rendkívül kedvelt, sokan még kék színű kontaktlencsét is képesek vásárolni, csak azért, hogy elérjék az óhajtott hatást. Nézzük hát, vajon milyen személyiségjegyek párosíthatók egy csodaszép kék szempárhoz:
Udvariasak és aranyosak

A Pittsburghi Egyetem egyik tanulmányában kiderítették, hogy a kék szeműeket szexinek, udvariasnak és aranyosnak tartják. Viszont néha kevésbé intelligensnek is.

Csábítóak

Ha azonban sikerült felkeltenünk egy kék szemű embertársunk érdeklődését, akkor gyorsan megmutatkozik a romantikus oldala is, és kiderül, hogy mennyire csábító.

Gyakran születik barna szemű gyerekük

Azt gondolhatnánk, hogy két kék szemű embernek a gyerekei mindig kék szeműek lesznek. Ez azonban nem teljesen így van, mert gyakran előfordul, hogy barna szemű utóduk születik. A genetikában ugyanis mindig a barna szem dominál, ezért gyakrabban öröklődik

Fényérzékenyek

A kék szemek érzékenyebben reagálnak a fényre, mint a sötét szemek. Ennek oka a melanin nevű színezőanyag, amely a szemek pigmentálásáért felelős. Ezért a kék szemű emberek hajlamosabbak a szembetegségekre is.

Jó stratégiai gondolkodók

Tudósok úgy vélik, hogy egy személy szemszíne meghatározhatja, hogy az illető mire viszi az életben. Tanulmányok kimutatták, hogy a világoskék színű szemmel rendelkező emberek sokkal jobb stratégiai gondolkodásúak a sötétbarna vagy fekete szemszínnel rendelkező társaiknál. Logikusan gondolkodnak és előrelátóak, de nem túl racionálisak. Tündökölnek olyan tudományágakban, ahol szükség van egyedi, önálló, strukturált gondolkodás- és látásmódra. Könnyen tanulnak, és mivel kitartóak, szinte mindent elérnek az életben, amit szeretnének.
Toleránsak és jószívűek

Türelmesek, nyugodt természetűek, kedvesek és toleránsak a kék szemű emberek. Mindemellett udvariasak is, odafigyelnek másokra. Szeretnek nevetni és szórakozni. A stresszhelyzeteket kitűnően kezelik, szinte sohasem kerülnek sokkos állapotba. Nehéz kihozni őket a sodrukból, azonban könnyen meg lehet őket bántani. Köztük sok az állatvédő, az orvos, az önkéntes, mivel alapvető fontosságú számukra a másokon való segítés. Mindig mások érdekeit helyezik előbbre a sajátjukéval szemben. Tapintatosak, önzetlenek bármilyen szituációban.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT