A fizikai test kéz-térképe – Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy minden egyes része, szerve holografikus módon (mint valami öntőforma) a megnyilvánult univerzum mögött létező energia-és információtér struktúráinak foglalata.

A fizikai test kéz térképe - A fizikai test kéz-térképe - Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy minden egyes része, szerve holografikus módon (mint valami öntőforma) a megnyilvánult univerzum mögött létező energia-és információtér struktúráinak foglalata.
Egy kattintással megosztom a facebookonfacebook - A fizikai test kéz-térképe - Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy minden egyes része, szerve holografikus módon (mint valami öntőforma) a megnyilvánult univerzum mögött létező energia-és információtér struktúráinak foglalata.
Facebook
0

A fizikai test kéz-térképe

A test vetülete a kézen

Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy minden egyes része, szerve holografikus módon (mint valami öntőforma) a megnyilvánult univerzum mögött létező energia-és információtér struktúráinak foglalata.

Mandelbrot fraktál-mező elmélete megnyitotta az utat az ember holisztikus szemléletben történő vizsgálatához, a mikro-akupunktúrás rendszerek megjelenéséhez, az emberi szervezet fraktál-struktúráinak geometriai, topológiai vizsgálatához, az emberi test és a makrokozmosz univerzális (egymással és a nagy egésszel is kommunikáló) információátviteli rendszereinek feltérképezéséhez, ezen rendszerek kapcsolódási pontjainak, összetett biológiai (perifériás és központi idegrendszeri reflexek, lokális és szisztémás hormonhatások, immunológiai és kötőszöveti reakciók) és egyéb hatásainak (mechanikus és elektromágneses hullámok, piezoelektromos reakciók) megismeréséhez.

  A fraktalizáció egyetemes elve alapján elmondható, hogy a lehetséges mikro-rendszerek száma végtelen.

A kéz, a láb, a kar, a fül, az arc, a fej, a szivárványhártya (írisz), az orr, a nyak, a has, a hát, a lábfej, a lábszár stb. mikro szinten tükröződése a testnek. Sajátságos módon a nyelv, a fogak, a vastagbél, a belső szervek is olyan mikro-rendszerek, amelyek energetikailag a hagyományos kínai akupunktúrás, akupresszúrás makro-hálózathoz kapcsolhatók. Valamennyi mikro-területen a biológiailag aktív (aku) pontok rendszere és a 14 fő akupunktúrás energiacsatorna (meridián) is megismétlődik.
  A gyógyító praxisban a mikro-területek kezelése a hagyományos akupunktúrával kiválóan egyesíthető: egy időben, egymás után, felváltva és külön-külön. A legtöbb mikro-akupunktú- rás rendszer – amiatt, hogy közvetlenül kapcsolódik az akupunktúra makro- (teljes test) rendszeréhez – kiválóan alkalmas diagnosztizálásra, fájdalomcsillapításra, bioenergetikai kiegyensúlyozásra, az immunitás fokozására, betegségek megelőzésére, az izom-, az ideg-, az ér-, az endokrin- és a nyirokrendszer erősítésére, a pszichomentális egyensúly megteremtésére.

  A hagyományos keleti orvoslásban már az időszámítás előtt ismerték a test különböző tükröződési (mikro-reflex-rendszereit) zónáit, ahol kis területekre koncentrálódva megtalálhatóak a test akupunktúrás pontjainak a megfelelői. Az elmúlt fél évszázadban – Dali Ralph Alan kutatásainak hatására – számos ismert mikrorendszer mellett újabb mikrorendszereket fedeztek fel. Nogier aurikulo- terápiája (fülakupunktúrája), Langveu orr-akupunktúrás rendszere, a Yamamoto-féle skalp-akupunktúrás rendszer (YNSA), Zhang Ying Qing ECIWO mikrorend- szer akupunktúrája, a koreai Su Jok módszer (Park Jae Woo), a Tung-féle akupunktúra, dr.Werner és dr.Voll elektroakupunktúrája, Voll, Kramer és Dr.J.Gleditsch szájüregi akupunktúrás rendszere, Dr. Péczely íriszdiagnosztikája, Sorensen arc-reflexológiája és H. Buchheit akupunktúrája ma már világszerte elfogadott, biztonságos, hatékony alternatív terápia.

A fizikai test kéz térképe - A fizikai test kéz-térképe - Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy minden egyes része, szerve holografikus módon (mint valami öntőforma) a megnyilvánult univerzum mögött létező energia-és információtér struktúráinak foglalata.

Ezen előzmények vezettek a koreai kézakupunktúra megalkotásához 1971-ben (Dr. Tae Woo Yoo). A különleges eljárás módszere alapjaiban kapcsolódik a hagyományos kínai orvosláshoz, az akupunktúrához.

Az elképzelés lényege, hogy a kéz mikrokozmosza teljes egészében visszatükröződése az egész test makrokozmoszának, így a kéz energiavonalainak (14 mikro-meridiánjának) és 345 energiapontjának (valamint terápiájának) ismeretében irányítható a gyógyító energia valamennyi formája, amely a test minden struktúráját (a szervrendszerektől a DNS-ig) harmonizálja, így hosszú távon megőrzi az egészséget, és számos betegség gyógyulását elősegíti.

 Az életerőtest 12 főcsatornából és 2 különleges csatornából álló hálózatának minden egyes pontja különböző hullámhosszúságú kozmikus energiákat, rezgésinformációkat képes behangolni. Ezek mindegyike megtalálható a kézen – a kézfejen és a tenyéren – is. A fentről lefelé irányuló energiapályák elektromos polaritásúak, azaz yang-természetűek: gyomor-, vékonybél-, epehólyag-, vastagbél-, húgyhólyag meridián. A lentről felfelé haladó pályák magnetikus polaritásúak, yin-természetűek: szív-, máj-, tüdő-, vese-, lép meridián.

 A meridiánokon át futó, belülről érkező (öröklött) ősi energiák és a kívülről érkező esszenciális energiák (életfenntartási, táplálkozási, légzési) a 100,5-176 Hz-es frekvenciatartományon keresztül életerővel, életesszenciával, információval töltik fel az adott energetikai pályához tartozó szerveket, testrészeket. Ha a meridiánokban hömpölygő biofizikai, biokémiai, bioelektromos, biomagnetikus, pszichikai, valamint mentális energia-és információáradat kiegyensúlyozottan áramolva akadálytalanul eljut a szervek szöveteihez, sejtjeihez, atomi és szubatomi részecskéihez, akkor az egészség és a harmónia testi-lelki-szellemi szinteken is jelentkezik. Ha a mikro-meridiánban túlzott vagy akadályozott áramlás, lokalizált dilatáció vagy elzáródás miatt áramlási hiba szakítja meg a megfelelő szöveti anyagcserét, az energiablokkok, a kevés életenergia vagy a külső (az emberi étertesten kívüli) energiatérből jövő túl erős stimuláció, inger miatt betegség alakul ki.

A tenyéren futnak a Yin energiát, míg a kézfejen a Yang energiát tartalmazó meridiánok.

Az ujjakupresszúra

  Az ujjakupresszúra nem pótolhatja a hagyományos orvosi eljárást (pl. súlyos sérülések, traumák esetén), de a klasszikus gyógymódok kiegészítéseként súlyos betegségek kezelésében is jó hatásfokkal alkalmazható. Bármilyen más betegség esetén (legyen az akut vagy krónikus) hatékonyan hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, ellazítja az idegrendszert, fokozza a test valamennyi funkcióját, beindítja az öngyógyító folyamatokat, ezáltal lerövidíti a teljes gyógyulás időtartamát. Az egész test élettani funkcióját szabályozó – egyszerre gyógyító és megelőző – eljárás az egészség megóvása mellett eltávolítja a test csatornáinak energiablokádjait, fokozza az energia áramlását; enyhíti a fáradtságot, energiával tölt fel; megszünteti a toxinok okozta testi merevséget; segít helyreállítani a test mikro-és makrokozmikus erőinek az egyensúlyát.

  Az ujjpresszúra biztonságos, szelíd, hatékony és természetes gyógymód, amely bármely életkorban kiválóan használható. A módszer kombinálható a hagyományos akupunktúra, a nyugati orvostudomány, a gyógynövénytan, a csontkovácsolás, a masszázsterápiák, a reiki, az ájurvéda eljárásaival, valamint a mudrákkal.

  Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem). A kéz kezelése a legegyszerűbb (nem kell a betegnek levetkőznie, ágyra feküdnie, csak a kezét kell szabaddá tennie).

  A leggyakoribb betegségek csaknem 95 százaléka reagál a kezelésre. Íme néhány példa: fejfájás, migrén, emésztési problémák, hasi fájdalom, gyomorfekély, hányinger, aranyér, reuma, térdfájdalom, nyakfájás, hátfájás, bokafájdalom, vállfájdalom, merev váll, testtartási problémák, cukorbetegség, köhögés, bronchitis, asztma, mellkasi fájdalom, szabálytalan pulzus, heves szívdobogás, szívasztma, krónikus vesegyulladás, vesekő, gyakori vizeletürítés, fájdalmas vizeletürítés, szexuális problémák, vérszegénység, ödéma, stroke megelőzése, méhmióma, hányinger, sterilitás, ágybavizelés, szembetegségek, fogfájás, paraplegia, arcbénulás, hepatitis, álmatlanság, porckorongsérv, magas vérnyomás, degeneratív betegségek, gyomorfájás, méhproblémák, szívbetegség, pszichés problémák, depresszió.  

Az ujjakupresszúra eljárását alkalmazhatjuk a fájdalomcsillapítás mellett betegségek megelőzésére, ellazulásra, magas energiaszint elérésére egyaránt. A módszer bármilyen körülmények között használható, mivel kezünk mindig kéznél van. Az irodában, munkahelyen alkalmazott ujjpresszúra is hasznos lehet, ha egészségügyi problémánkat azonnal orvosolni szeretnénk. Egy dologra figyeljünk ilyenkor: semmi sem vonhatja el figyelmünket. Kerüljük a kívülállók szemeit és negatív gondolatait.

A ujjakupresszúrát bárki alkalmazhatja; a kezelés sikeréhez nincs szükség orvosi előképzettségre. Alkalmazása során nem kell félni semmilyen mellékhatástól. Ez a gyógymód technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használható.

a tenyér mikro meridiánjai - A fizikai test kéz-térképe - Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy minden egyes része, szerve holografikus módon (mint valami öntőforma) a megnyilvánult univerzum mögött létező energia-és információtér struktúráinak foglalata.

Menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. Minden egyes pontnál a megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot!

Az energiapontok stimulálását ujjainkkal, golyóstollal, műanyag dartsheggyel stb. végezhetjük (tűket csak képzett terapeuta használhat).

A kezelés időtartama: pontonként 30 másodperc.
A pont kiválasztása: Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan válasszuk ki a betegségünkre leginkább pozitívan ható, kezelendő energiapontot. A tapintás során kétféle pontot találhat: nagyon érzékeny és „néma” (nyomásra nem reagáló) pontot. A két pont eltérő információt hordoz a diagnosztizálás és a terápia szempontjából is. Az ujjak érintésére fájdalommal válaszoló pontokat élő pontoknak is nevezik. Ezek legtöbbször biofizikai zavarról, beteg szervről, energiaáramlási hibáról, gyulladásról, mérgek jelenlétéről tájékoztatnak.

Kapcsolat van a beteg testrészek, szervek (és működésük) valamint az ujjakon puhának tapintott pontok formájában történő megnyilvánulások között. Ezen pontok mennyisége és lágyságuk milyensége fokmérője az egyensúlyhiány (és az ebből fakadó betegség) súlyosságának. Sok esetben egy tapintásra nem fájdalmas pont erős stimulálása fordított hatást eredményezhet. Az egyes betegségeknél megadott pontok közül 4-5 egymás utáni kitapintása (és terápiás alkalmazása) kiváló eredményt hozhat. Néha elég 1-2 pont kezelése a probléma megoldásához.

Javaslat: Amint egy tünet jelentkezik (fájdalom, rossz közérzet) máris kezdje meg a kezelést. Közvetlenül étkezés után, alkoholfogyasztás után, vagy nagy fáradtság (nehéz koncentrálás) esetén ne végezze! A kezelést meleg, jól szellőztetett helyiségben folytassa! A kezelés közben maximális nyugalom és koncentráltság kell. Ne zavarja önt televízió, rádió, telefon vagy kapucsengő! Inkább ne kezdjen a kezeléshez, ha nincs elég ideje vagy türelme hozzá!

Fontos! A kezelt testrészt helyezze stabil alapra, mert csak ez biztosítja, hogy a kezelés során kellő intenzitással tudjon hatni a pontra. Kezelés közben mindig a pontban tárolódó életenergiáira koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen! Egymás után (rövid időn belül) 4-5 pontot kezelhet. Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinfor- mációt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Vannak olyan pontok, amelyeknél a kezelés után 30-40 perc múlva válik érezhetővé a hatás. Krónikus betegségek esetén 24-48 órán belül kézzelfogható a változás. A teljes gyógyulás ilyenkor 10-12 kezelésből álló kúra után várható.  

A kezelés időtartama egyénenként változik, és függ a kezelt személy életkorától is. Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) 15-20 másodpercig szabad kezelni. Ha valaki egészséges (semmi baja, kiváló a közérzete) megelőzésre elég heti 2-3 kezelés.

Fontos! Ha úgy érzi, hogy a pont kezelését szeretné abbahagyni, azonnal fejezze be a kezelést! Ha szervezete azt jelzi, hogy a további inger-információt, energia-csomagot nem tudja felvenni, feldolgozni, akkor hagyja abba a kezelést. Egyes pontokat – szükség szerint –naponta többször is kezelhet (igény szerint, akár 3-4-szer is egy nap; 2 órás szüneteket beiktatva). A nyomás intenzitása mindig a kezelt személytől függ!

Ellenjavallat: Ha a kezelt pont tájékán bőrelváltozás van (pl. övsömör, gombás fertőzés vagy gennyesedés), akkor ne nyomja azt a pontot, hanem keressen egy másikat, ami az ön betegségére való. Terhesség esetén lehetőleg ne végezzen ilyen kezelést, vagy beszélje meg a kezelőorvosával! Degeneratív betegségek (rákos betegségek) esetén a fájdalom enyhítésére lehet használni. Vese- vagy szívgyengeség, előrehaladott életkor vagy rákos megbetegedés miatti súlyosan legyengült állapot, alacsony vérnyomás esetén körültekintően (kezelőorvosával egyeztetve) használja az ujjpresszúrát! Ha a pontmasszázs következtében rossz közérzete támad, vagy panaszai fokozódnak, sürgősen hagyja abba a kezelést!

Masszázstechnikák

  Egy szerv megbetegedése után szinte rögtön a kéz akupunktúrás pontjain is megjelenhet a fájdalom (valamilyen elváltozás, nyilallás, érzékelési zavar vagy lokális érzéketlenség, görcsök, csomó, égő-, csípő érzés a bőrön vagy a bőr alatt; feszülő, száraz bőr stb. formájában).

  Miután megkerestük a kézen a betegségnek megfelelő akupunktúrás pontokat, a kezelés ideje alatt ezeket óvatosan masszírozzuk, nyomkodjuk. A kéz masszírozását általában hüvelykujjal végezzük, úgy, hogy az ujjbegy érintse a kéz akupunktúrás pontját. A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak. A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet. Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül.

  A pontokat a probléma fennállásáig kezeljük. Akut, krónikus betegségek esetén kis szüneteket iktathatunk be (1-2 nap, maximum 1 hét), majd újrakezdhetjük a kezelést.

  Az alaptechnikák megismerése után azokat bárki könnyedén alkalmazhatja, kiegészítheti és személyre szabott módon használhatja.

  Fontos! A kezelés csak akkor éri el a hatást, ha a megfelelő helyen végzi a kezelést (ezért fontos a praxis megkezdése előtt a kéz akupunktúrás pontjainak – és azok elhelyezkedésének –a megismerése).

Valójában mindkét kéz külön-külön is leképezi a teljes testet, így elegendő lehetne csak az egyik kéz masszázsa (bármely oldalon lévő szerv esetében). Egy adott pontot azonban mindig mindkét kézen stimuláljon (ne csak a beteg testrész elhelyezkedésének megfelelő kéz pontjait, különben új energetikai egyensúlyzavar jöhet létre)!

  Egyes masszázstechnikák az adott meridián alulműködése esetén hatásosak (ezeket toni- zálni kell, fokozni az energiaáramlásukat). Ilyenek a nyomófogás, a csipkedés, a harapófogó, az ütögetés, a nyomómasszázs, a csípő masszázs, a rezegtető masszázs, a szembe fogás, a váltott fogás, a vibrációs masszázs.

  Más módszerek a meridián túlműködése esetén hatásosak (ilyenkor szedálni kell, csökkenteni a meridián működését). Ezt az eloszlatás, a körkörös masszázs, a morzsolgatás, a simító masszázs, a vízszintes oda-vissza irányú masszázs technikákkal érhetjük el.

Késmárki László: Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh kiadó 2015.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT