Szédülés elleni öngyógyító praktikák

Szédülés elleni öngyógyító praktikák

Szédül? Visszatérő egyensúlyi zavarai vannak? Kábult? Úgy érzi, hogy mindjárt elájul? A mozgásokat nem a valóságnak megfelelően érzékeli? Homályosan lát? Fülzúgás gyötri? Hallásélessége csökkent? Hányingere van?
Tartós, sűrűn ismétlődő szédülés esetén sürgősen forduljon orvoshoz, mert súlyos betegség előjele lehet.
A számos hatékony, állapotát javító módszer közül nézzünk néhányat:

Vertigo fizikai testi okai: Forgó jellegű mozgásérzet, melyet a labirintus szerv gyulladása okoz. Ezt vírusfertőzés, bakteriális fertőzés, agyi keringési zavar miatti oxigénhiány, egyes gyógyszerek és anyagcsere-zavarok idézhetik elő, de szédülést hirtelen vérnyomáscsökkenés, agyműködési zavar, koponyatörés, agydaganat és idegrendszeri megbetegedés is eredményezhet.
A szédülés egyes formáinak jellegzetes tünetei:
ájulás: agy csökkent vérellátása miatti (hirtelen eső vérnyomás, szívritmuszavar okozhatja);
mozgás vagy forgás érzése: tengeribetegség miatt;
hirtelen kialakuló, néhány másodpercig tartó forgásérzés:jóindulatú, rohamokban jelentkező szédülés miatt;
súlyos szédülési roham:belső fül hártyás részének fertőzés, mérgezés, rossz vérellátás miatti heveny gyulladása okozza;
visszatérő – 20 perctől két óráig terjedő– szédüléses roham: Meniére-betegség miatt.
Lelki okai:megoldatlan lelki konfliktusok, féktelen szexualitás, bájolgás, dominanciavágy, agyonhajszoltság, magát kelletés, boldogtalanság eltűrése, jelen életbeli aggasztó érzések, elfojtott vágy, elfojtott félelem a változástól, elfojtott erotománia, tudatalatti hiábavalósági érzés, pusztító tévhitek miatti félelem, szorongás miatti felejtés.
Mentális okai: hatalomvágyás miatti bűntudat, mentális feszültség, tudatmanipuláció, bálványimádás, földhözragadt gondolkodás, önmegtévesztés, tudat-manipuláltság, kegyetlen beszéd.

Kéztartás szédülés esetére

Programmed by Samsung DVS Software R&D Group

Kéztartása: A két középső ujj és a bal gyűrűs ujj összeérnek, a többi ujj egymásba kulcsolva pihen.
A füllel egy magasságban tartsa!
A mudrát 10 percig végezze, közben rezegtesse 3 percig a mantrát!
Mantra: oue. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: ooouuueee.

Nyaki 1. kéztartása (griva-eka-mudra)

Kéztartása: A két hüvelykujj összeérintése. A jobb tenyér a bal kézfejen pihen.
A mudrát 4-5 percig a fej magasságában kell tartani, közben rezegtesse 3 percig a mantrát!
Napi 2 alkalommal (a szédülés elmúltáig) csinálja a kéztartást!
Mantra: oue. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: ooouuuee.

Az ujjakupresszúra eljárását alkalmazhatjuk a fájdalomcsillapítás mellett betegségek megelőzésére, ellazulásra, magas energiaszint elérésére egyaránt.
Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók a kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.
Bármilyen fájdalom, probléma néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).
Akupunktúrás pontjai a testen: Bef4; Bef6; Bef12; Korm16; Korm17; Korm18; Korm19; Korm21; Korm22; T3; T10; Vab11; Gy2; Gy8; Gy9; Gy36; Gy37; Gy40; Gy41; LH6; Sz2; Sz3; Sz5; Sz7; Sz14-15; Véb3; Véb5; Véb7; H1; H2; H7; H8; H9; H10; H11; H18; H20; H21; H25; Ves1; Ves3; Szb6; HM2; HM3; HM8; EH2; EH4; EH8; EH12;EH13; EH14; EH15; EH17; EH 18; EH19; EH20; EH21; M2; M3;

Ezen pontok megfelelői a kézen:

 

A kezelés menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot! A kezelés során intuíciójára hagyatkozva találja meg a felsoroltak közül a saját maga számára leghatásosabb fogásokat!
A stimulálást ujjaival, golyóstollal is végezheti.
Javaslat: Amint egy tünet jelentkezik (fájdalom, rossz közérzet) máris kezdje meg a kezelést. Közvetlenül étkezés után, alkoholfogyasztás után, vagy nagy fáradtság (nehéz koncentrálás) esetén ne végezze! A kezelést meleg, jól szellőztetett helyiségben folytassa! A kezelés közben maximális nyugalom és koncentráltság kell. Ne zavarja önt televízió, rádió, telefon vagy kapucsengő! Inkább ne kezdjen a kezeléshez, ha nincs elég ideje vagy türelme hozzá!
Fontos! A kezelt testrészt helyezze stabil alapra, mert csak ez biztosítja, hogy a kezelés során kellő intenzitással tudjon hatni a pontra. Kezelés közben mindig a pontban tárolódó életenergiáira koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinformációt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Van olyan pont, amelynél a kezelés után 30-40 perc múlva válik érezhetővé a hatás.
Fontos: Valójában mindkét kéz külön-külön is leképezi a teljes testet, így elegendő lehetne csak az egyik kéz masszázsa (bármely oldalon lévő szerv esetében). Egy adott pontot azonban mindig mindkét kézen stimuláljon (ne csak a beteg testrész elhelyezkedésének megfelelő kéz pontjait, különben új energetikai egyensúlyzavar jöhet létre)!
Masszázstecnika: A mutatóujja vagy a hüvelykujja körmével nyomja meg a kezelendő pont feletti bőrterületet! (váltott fogás, nyomó masszázs technika is alkalmazható)
A kezelés időtartama: pontonként 30 másodperc. Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) 15-20 másodpercig szabad kezelni. A pontokat – szükség szerint –naponta többször is kezelheti (igény szerint, akár 3-4-szer is egy nap; 2 órás szüneteket beiktatva).


Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT