A lélektudatosság útja önfeltárástól önbeismerésig

lélektudatosság útja 1024x563 - A lélektudatosság útja önfeltárástól önbeismerésig
Egy kattintással megosztom a facebookonfacebook - A lélektudatosság útja önfeltárástól önbeismerésig
Facebook
0

A lélektudatosság útja önfeltárástól önbeismerésig

A holisztikus elképzelés a betegséget megbomlott egységtudatként értelmezi, így nem hagyja figyelmen kívül a fizikai, lelki, mentális és karmikus okokat sem. Ha egy alacsonyabb, durvább rezgésű síkon (fizikai sík) felbomlik a teljesség, mindig magasabb (lelki, mentális, karmikus) síkon kell keresni az előidézőjét.

  A holisztikus gondolkodás minden lény egységét hirdeti. A világegyetem Adam Kadmon (az Első Ember) testének egésze. Az én, a társadalom és a csillagközi környezet egymástól elválaszthatatlan. Dualizmus nincs, nincs ellentét az én és másik között. Az egészség a világgal, társaiddal és magaddal való egészséges kapcsolat eredménye. Minden Egy. Minden Én.

  Az egészségedet nagyban meghatározza az, hogyan képzeled el kapcsolatodat Éneddel, másokkal és a bolygóval. Nem tudsz egészséges lenni, ha a kapcsolatod természetes környezeteddel, társaiddal, saját fénytesteiddel nincs meg vagy elhanyagolod.

 Az énünk olyan, mint egy jég- hegy. Kilenctized része a felszín alatt van. Személyiségünk, egónk a jéghegy csúcsa. Az ego miközben sodródik az élet óceánjában, egyre bizalmatlanabb a másik emberrel, a világgal, sőt saját magával szemben is. Az ego démonizálódik, elidege- nedik, mert nem tanul vesztesé- geinek jelentéséből. Az ego állandó konfliktusban van, háborúzik környezetével, verseng társaival, és küzd saját magával. A harc miatt az én erődöt von maga köré. Falai, bezárt kapui elválasztják a bentet a kinttől. Már azt sem tudja néha, mi van benn, és mi van kinn. E zárt rendszerben az elfogadhatatlan érzéseket csak börtönbe zárni lehet. Épp ezek az eldugott, elpalástolt, elítélt érzések betegítik meg az embert.

Ahogy az emberi alak visszatükrözi a világegyetem isteni mintáját, úgy a betegség is visszatükrözi rossz hozzáállásunkat, egyensúlyhiányunkkal szembeni ellenállásunkat. Ha figyelmen kívül hagyjuk a problémákat, rosszabbá válnak. A betegség az élet anyagának részét képezi.

   A betegség mindig arról tájékoztat, hogy mi az, ami hibás.  A holisztikus gyógyászat rendszere a teljesség, a szentség helyreállításán keresztül valósítja meg az egészséget.

A leereszkedés a felemelkedés miatt van. A betegségbe való lesüllyedés az a gyógymód, amely támogatja az egészség és jólét magasabb szintjeibe való felemelkedést.  

  A betegség egyensúlyhiány, de az egyensúlyhiány mindig új egyensúlyt előz meg. A romlás és a növekedés ugyannak az eljárásnak a részei, ugyanannak az érmének az oldalai. A romlás növekedést táplál, a növekedés romlást táplál.

  A betegség nem kárhozat. Mindig arra figyelmeztet, hogy egésszé, teljessé, egészségessé kell válnunk.

  A betegség egy negatív tapasztalat, egy kellemetlen esemény, személyiségünk elfogadhatatlan része. Kezdetben tagadjuk meglétét, mert nem vagyunk elég rátermettek, hogy teljesen megbirkózzunk vele. Betegségünket takargatjuk mások és önmagunk előtt is. Állapotunk egyre rosszabbodik, a kór következményei már beszennyezik életünk más területeit is.

  A betegségnek mindig célja és jelentése van, ezért helyet kell kapnia életünkben. A negatív tapasztalat olyan, mint egy külföldi nagykövet, mindig fontos információt hordoz. Szellemi, érzelmi vagy testi zavarról tudósít. Legyünk alázatosak a betegséggel szemben, mert amit meg akar tanítani nekünk, az nem más, mint az egység szentségének helyreállítását akadályozó gondolatminták, érzéstípusok megváltoztatása. Ahhoz, hogy a betegséget gyógyítani tudjuk, változnunk kell! A tiszta szívvel tett önfeltárás – a lélek tartalmának megnevezése – és önbeismerés, az önmagunknak, önmagunk ítélőszéke előtt tett gyónás a gyógyulás útja. A gyógyulás és a fejlődés vágya megakadályozhatja a gyógyulást és a növekedést. A stratégiáink rosszabbá változtatják a dolgokat. Gyógyulásainkat szenvedé- seink teszik végérvényessé.

  A szenvedésnek addig van értelme, amíg rá nem találsz az üzenetére. Aztán nem érdemes tovább szenvedni; tenni kell; a szenvedés forrására kutat építeni vagy betemetni azt.

Tapasztald meg annak az igazságnak a teljességét, ami elől menekülsz, és változni fogsz! Hagyd abba a taktikát, hogy minden elöl elfutsz! Nézz szembe a betegséggel úgy, hogy kerüld el az önrombolást és a szenvedést! Tanulj tőle! Fejleszd ki magadban annak a gyakorlatát, hogy kreatívan elképzeled nehézségeid megoldását! Nevezd az igazi nevén a betegséget, mert a név tartalmazza a hatalmat az elnevezett felett.

Látni fogod, a betegség ugyan te vagy, de az nem a valódi lényed. Gyere, és tanulj belőle, magadról! A probléma gyökere egyben a megoldás virága.

     A gyógyuláshoz nem új gondolatra van szükség, hanem a gondolkodás új útjára. Ha irányítani akarod az életed, irányítsd a hozzáállásodat! Ha meg akarsz változtatni valamit, változtasd meg az elmédet! Ezentúl arra használd a szavakat, hogy túlnőjenek a nyelven, arra használd a gondolatokat, hogy túlnőjenek a gondolkodáson, arra használd az imát, hogy személyes létezésed korlátain túl rámutasson az igazságra. Alázatosság, fogékonyság, nyitottság, hit visz előre a gondolkodás új útján. Járj rajta, és gyógyulj meg, válj teljessé! Nálad van a hatalom! Ha meg akarod változtatni a világot, kezdd magaddal! Tanuld meg sorsod leckéjét, mielőtt váltasz, mielőtt megpróbálod megváltoztatni azt!

  A betegség kimenetele épp attól függ, megtesszük-e időben az önbeismerést. A lélektuda- tosság kialakulása után kezdődhet a szellem tudatosságára épített életrend-alapítás. Az alapkövét – saját lelkünk megismerését – egyesével kell leraknunk, betegségről betegségre, önfeltárástól önbeismerésig.

Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2017.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL