10 bölcsesség az ősi szentírásból, amely megváltoztathatja az életedet

bölcsesség 1024x768 - 10 bölcsesség az ősi szentírásból, amely megváltoztathatja az életedet
Egy kattintással megosztom a facebookonfacebook - 10 bölcsesség az ősi szentírásból, amely megváltoztathatja az életedet
Facebook
0

Az alábbi 10 életbölcsesség, a legősibb indiai szentírás.

1.    A változás a világegyetem alaptörvénye

„Amit kapsz, az az Univerzumból való, amit adtál, belőle adtad. Ami a tiéd ma, tegnap valaki másé volt, és holnap ismét valaki másé lesz.”

„A világegyetem törvénye maga a változás.”

Semmi sem állandó. Semmi sem örök. A valódi nyugalom az örök mozgásból táplálkozik – az apály és a dagály maga az élet. A Föld az űrben száguld észrevétlenül. Minden éjjelt nappal követ. Minden pillanat, új. Akkor vagy bölcs, ha elfogadod, hogy körülötted minden változik. Ahhoz, hogy megvilágosodj, meg kell békélned az örök változással.

2.    Minden okkal történik

„Bármi, ami történt, az jó. Bármi, ami jelenleg történik, az jó. Bármi lesz veled, az jó.”

Ez a gondolkodásmód fejleszt. Ezzel a gondolkodással több jót leszel képes bevonzani.  Ami történt, megtörtént. Semmit sem tehetsz ellene. A jövő csupán délibáb, csupán illúzió, ami soha nem érkezik el. Valójában mindig most van. Te irányítod a jelenedet, élj hát a mának, így teljesebb életet élhetsz.

3.    Szeresd a munkádat, a tennivalóidat elvárt eredmények nélkül is

„Végezd a munkádat, de soha ne a jutalomért.”

Soha ne a jutalomért cselekedj bármit is, végezd a feladataidat szívből. Ne várj el semmit. Meglátod, a jelenben megjutalmaz az Univerzum. Soha ne kényszerből cselekedj, hanem örömből tegyél, és használd a tudatalattidat, amikor alkotsz. Adj mindig szívből.

4.    Amikor adsz valamit, ne várj semmit cserébe

„Egy ajándék akkor igazán őszinte, ha szívből adja a megfelelő ember, a megfelelő időben, a megfelelő helyen, és nem vár el semmit cserébe.”

Adj mindig szívből. A szeretet csak több lesz, ha minél többekkel megosztod. Adj, és kapni fogsz.

5.    Engedd el a túlzott anyagi vágyakat

„Ne feledd, ide üres kézzel érkeztél, és üres kézzel is távozol majd.”

Az anyagi dolgok iránti túlzott kötődés nem helyes. Nem birtokolhatod a dolgokat, de lehetsz a rabjuk. A földi élvezet rövid életű, és amikor véget érnek, szenvedés és hiány kíséri azokat. A valóban bölcs emberek nem ilyen dolgokban mérik a valódi boldogságot. Az igazi boldogság ugyanis túlmutat ezen. Ne akarj mindent birtokolni, hiszen csak átutazóban vagy itt.

6.    A lélek örök

„A lélek sohasem születik, és nem is hal meg. Ha egyszer már létezett, örökké létezni fog. A lélek nem született, a lélek maga, örök, halhatatlan és ősi. Amikor a tested meghal, a lelked továbbél.”

A születés és a halál csupán a Földön létezik. Maga a születés és a halál kettős, duális dolog. Energiát azonban nem teremthetsz, vagy semmisíthetsz meg; az energia csupán egyik állapotából átalakul egy másik állapotába. Az energia lényegében, nem kettős. A tudatosság nem a földi testeddel egyenlő.

7.    Minden ember egy

„Az, aki meglát engem mindenben, és mindent meglát bennem, nem fog elveszni sohasem, és én is örökké ott leszek számára.”

„Aki az egységből táplálkozik, és felismeri azt, hogy ott vagyok mindenben és mindenkiben, az örökkön él.”

„Amikor meglátod, hogy a szenvedés és az öröm ellentétes, de két egyenlő dolog, akkor felfedezed, hogy minden kettős, de valójában egység, mint te, akkor már elérted a tökéletes szellemi állapotot.”

Kezelj mindent ugyanúgy. Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Lásd meg az eredendő jót minden lényben, és láss a dolgok mögé. Mindannyian istenek vagyunk. Mindannyian az Egész része vagyunk.

8.    Az vagy, akinek hiszed magad

„Hiszed magad valamilyennek, és az vagy, amilyennek gondolod magad.”

„A hit által teremted meg magad. Amit hiszel, az vagy magad.”

Az elme diadalmaskodik az anyag fölött. Gondolkodj pozitívan, és az életed is kedvező irányt vesz, hisz boldogabb leszel. Tudd, hogy képes vagy rá, és tedd meg! Adj hálát mindenért, ami körülvesz. Lásd és keresd a jót. És meg is fogod találni.

9.    Meditálj

„Amikor elsajátítod a meditáció tudományát, az elme megingathatatlanná válik, mint a lámpa fénye egy szélcsendes helyen.”

A meditáció boldogabbá tesz. Örök igazság ez.

10.    Merj nagyot álmodni

„Folyamatosan a célra koncentrálj, ne az akadályokra, tiszta ösvény vezet egy-egy kisebb részcélig.”

Lásd, érezd és válj eggyé az álmaiddal. Tedd félre az aggodalmaidat, főleg akkor, amikor álmodozol. Álmodj akkorát, amekkorát csak szeretnél. Legyél önmagad idegenvezetője ezen az úton. Képzeld az álmaidat úgy, mintha már megvalósultak volna a jelenben, és meglátod, meg is valósulnak.

innen: noiportal.hu


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL

Lájkold az  oldalunkat  Facebookon: NAPI ÚTMUTATÁS

CSATLAKOZZ NAPI ÚTMUTATÁS CSOPORTUNKHOZ ITT