Egyedül rajtunk áll, hogy élünk-e a tudatosság növelésének lehetőségével

Ahogyan gondolkodtál, az voltál; az vagy, amit gondolsz; az leszel, amire gondolsz! Egyedül rajtunk áll, hogy élünk-e a tudatosság növelésének lehetőségével.

Fokozatosan szabaduljunk meg beszűkült gondolkodásmódunktól, dogmáinktól, előítéleteinktől, irreális elvárásainktól, merev gondolkodási programjainktól, kóbor gondolatszilánkjainktól, gondolatimpulzusainktól, fixa ideáinktól, gondolatszövevényeinktől, szavakkal betáplált gondolatimplantációinktól, bűntudatunktól, hitehagyottságunktól, negatív jövőképünktől, a helytelen és túlzott dolgokra való összpontosítástól! Legyünk urai gondolatvilágunknak, ne engedjük eltéríteni magunkat eredeti céljainktól! Vegyük számba azokat a gondolkodás- és cselekvésbeli megszokásainkat, amelyek már nem a boldogságunkat segítik, és oldjuk fel ezeket a megszokásokat!

Ahhoz, hogy változásokat eszközöljünk gondolatainkban és motivációs mintázatunkban, szükséges a javítások felismerése, a változások megteremtése, és bizonyos dolgok újra meghatározása, megvizsgálása, új irányba terelése, és újra megtanulása. Használjuk a pozitív tudatosságot, és sokkal nyitottabbá válunk a szellemi szintek irányába. Ez generálja az újdonságot, a kreativitást és az életjobbító minőségeket.

Gondolataink, eszméink megváltoztatásával átalakíthatjuk testünket, környezetünket, megváltoztathatjuk körülményeinket, előhívhatjuk azokat a tulajdonságokat, képességeket, adottságokat, amik potenciálisan már mind bennünk vannak, hogy ne csak azok legyünk, amit mások megnyilvánulásait, érzéseit értelmezve érzünk és gondolunk magunkról, hanem eredeti erőnket és isteni minőségünket visszanyerve a Teremtő alkotó részeivé váljunk.
Amikor életünk valamennyi területén az önvalónknak megfelelően cselekszünk, és eszerint élünk – miután felfedeztük, legyőztük, meghaladtuk énünket–önmagunk kiművelésének célja már nem pusztán a tehetségünk kibontakoztatása, hanem a bennünk lévő adottságok, képességek mások (egy nagyobb közösség vagy az emberiség) szolgálatába állítása. A minőségi szolgálat hozadéka a szentség, az egység megtapasztalása, az élet azonosságának megtapasztalása, a teljesség, a szentség átélt tapasztalatával való megújuló kapcsolat átélése, a tisztelet, a harmónia, az egyén és a kollektíva boldogsága, valamint a lét teljes megélésének érzése.

Az igazi önismeret az isteni teremtésben megérteni önmagunk szerepét, majd isteni sorsunk beteljesítésével megtenni az egyesítés (egyesülés) legdöntőbb lépését a Végső Isteni felé.

Ennek fokozatai:

  1. Dnyánadá, eszmélés a tudásban

  2. Szannjászadá, elfordulás a lényegtelen dolgoktól

  3. Jógadá, önlegyőzés, valódi énünk benső uralomra jutása

  4. Lilonmukti, az anyagvilág káprázatából való szabadulás

  5. Szatpadá, a valóság megismerése Isten és a világ kapcsolatában

  6.    Parátpará, az isteni Egység megkülönböztetés nélküli megismerése

  7.   Ananpadá, az isteni Egység megismeréséből fakadó üdv.

 

Késmárki László:Önfejlesztő kéztartások Ankh Kiadó 2016.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Onfejleszto_keztartasok&id=288487&type=22


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL