6 dolog, amit azonnal hagyj abba, ha el szeretnéd érni az álmaidat!

6 dolog, amit most azonnal hagyj abba, hogy elérd az álmaidat

1. Nem tehetsz boldoggá mindenkit!

Mindenki mindenkiről véleményt alkot. És sajnos, sokan túlságosan fontosnak tartjuk azt, hogy mit gondolnak rólunk mások. Ez valamilyen szinten természetes, hiszen mindannyian azt szeretnénk, ha elfogadnának, értékelnének minket.

Amikor tudatosan menetelsz a siker felé, mindig fogsz találkozni olyan emberekkel, akik különböző okokból nem értenek egyet veled, kérdőre vonnak vagy kételkednek benned – irigységből, keserűségből, félelemből vagy más miatt. Mások sikere gyakran vált ki ilyen érzéseket az emberekből, mert nem mindenki tesz lépéseket valami jobb felé, nem mindenki hajlandó változtatni azokon a körülményeken, amiben van. És ez nem tetszik nekik. Fontos azonban emlékezned arra, hogy ez nem a te problémád, hanem az övék. Nem őket kell boldoggá tenned, hanem önmagadat. Mert a te életedről van szó, nem máséról.

2. Vállald a felelősséget, és ne keress kifogásokat!

Sok olyan intelligens és belevaló ember van, aki azért nem lesz soha sikeres, mert folyton kifogásokat keres és másokat kritizál. Ha adódik egy lehetőség az életedben, akkor azt alaposan mérlegelned kell és tudnod kell, hogy csakis rajtad múlik, hogy képes vagy-e kihasználni azt a lehetőséget és megvalósítani terved, vagy sem. Másokat hibáztatva saját problémáid miatt, reklamálva és kifogásokat gyártava soha nem fogsz pozitív eredményt elérni. Soha. Ha őszinték tudunk lenni magunkkal, akkor hibáinkat is képesek vagyunk beismerni.

Minél több felelősséget vállalsz, annál boldogabb leszel. Brian Tracy

3. Ne gondolj a régi kudarcokra és hibákra

Mindannyian követtünk el hibákat és botlottunk meg életünk során. Ki többször, ki kevesebbszer. Egy dolgot azonban jól meg kell jegyeznünk:

Az a hit, miszerint ítélkezhetsz valaki jövőjéről a múltja alapján, nem helytálló és könnyen ebbe a hibába eshetünk, ha nem vagyunk figyelmesek.

Walt Disney igazi vesztesnek számított kudarcai miatt, kirúgták az újságkiadók és első animációs cége is befuccsolt. Steven Spielberget kétszer utasította vissza a Dél-Kaliforniai Egyetem, végül egy alacsony tekintélyű egyetemről ballagott… és lám, ő lett a világ egyik leghíresebb filmrendezője. Említi valaki is a hibáikat, amiket elkövettek? Nem.

A hiba mindig ugyanannál van, arany csibéim: aki olyan gyenge, hogy mást hibáztasson. Stephen King

4. Bocsáss meg!

Néha a „nehézség” nem elég kifejező szó arra, amit átéltünk. Bizony elkerülhetetlen, hogy néha komoly fájdalmakat és traumákat élünk át. Hogyha tovább dédelgetjük a múltbeli fájdalmakat és neheztelést, akkor elvágjuk saját magunk előtt a vágyaink beteljesülése felé vezető utat.
A lehúzó, negatív gondolatok elengedése nélkül nem fogjuk tudni üdvözölni a jelen és a jövő lehetőségeit. Elfelejteni ugyan lehetetlen a múltat, de túllépve rajta építhetünk egy gyümölcsöző jövőt.

5. Győzd le a bizonytalanságot!

A bizonytalanságtól is nehéz búcsút inteni. Nehéz, de nem lehetetlen. A bizonytalanság legtöbbször abból ered, hogy tartunk mások véleményétől. De itt újra elmondható, hogy ez nem a mi problémánk, hanem az övék. Az emberek amúgy is túl elfoglaltak saját magukkal és életükkel ahhoz, hogy túl sokat gondolkodjanak rólunk.

Ha elég erősnek és alkalmasnak érzed magad, tele értékekkel, akkor egyszerűen nem tud befolyásolni az, hogy mit gondolnak mások… csak akkor, ha te ezt megengeded.

A bizonytalanság – ahogy a makacsság és hitetlenség is – az elme egy állapota. Járj emelt fővel, higgy magadban és mások is tisztelni fognak.

Felnőtt nem akkor leszel, ha kardot húzol, és vakmerően harcolsz a vélt igazadért. Nem akkor, ha nem félsz mások arcába vágni a legpimaszabb igazságaidat is. (…) Felnőtt akkor leszel, ha a hibákat önmagadban keresed. Ha sorsodért nem a körülményeket okolod, hanem önmagadat. Müller Péter

6. Ne neheztelj, engedd el…

Ki ne lett volna már féltékeny vagy ellenséges? Igen, ezek emberi érzések. Olyan érzések, amelyek lehúznak és felemésztik energiánkat. Ésszerűtlen, terméketlen gondolatok, amelyek semmi pozitívumot nem hoznak életünkbe. Ez különösen igaz akkor, amikor valamit bármi áron szeretnénk elérni. Mások sikere miatt neheztelni a saját gyengeségünket bizonyítja, emellett pedig hatástalan. Vagyis nem leszünk általa előrébb. Mi több, amit másról gondolunk, az előbb-utóbb visszatér hozzánk.

Ehelyett próbáljuk meg értékelni sikereiket, amit kemény munkával, elhatározással és áldozattal értek el. Inkább tanuljunk tőlük, lássunk bennük motivációt, mintsem negatív gondolatokkal bombázzuk.

Vedd körbe magad olyanokkal, akik szeretnek, akik motiválnak és bátorítanak téged, akik segítenek elérni céljaidat.

Nem úgy működik a világ, hogy minden hibáért van egy felelős. Sosem egy valaki, sosem két valaki hibás. A te sorsodért másokat egészen biztosan badarság okolni. Magadat se hibáztasd. Senkit se hibáztass! Vámos Robi

forrás: facebook.com

Amennyiben tetszett amit olvastál, hálásan köszönjük ha megosztod a cikket!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL