11 ok, amiért az empaták nehezen találják meg a szerelmet

Az empaták sokszor a legcsodálatosabb emberek egy kapcsolatban, ugyanakkor nagyon nehéz hozzájuk közel kerülni. Az empaták rendkívül összetettek, de olykor frusztrálóak is lehetnek a körülöttük lévő emberek számára, ezért vagy képes valaki kezelni őket vagy sem, mert a kettő között nincs sok választási lehetőség.

Az alábbiakban felsoroltunk néhány okot, melyek miatt az empaták sokszor nehezen találják meg a szerelmet. Persze sok szeretetet képesek adni, de sok olyan dologgal is foglalkoznak, amivel a legtöbb embernek soha nem kell szembenéznie. Ez különbözteti meg őket a többi embertől, és nehéz megérteni őket.

11 ok, amiért az empatáknak nehéz megtalálniuk a szerelmet:

1. Az empaták válogatósak a kapcsolatok tekintetében

Az empaták általában olyan kapcsolatot választanak, amit gyakran a legkihívóbbnak találnak. A kényelem helyett azt akarják, hogy képesek legyenek növekedni és változtatni. Bár az empaták nagyon érzékeny emberek, sokszor nem a legjobb utat választják.

2. Az empatáknak nehézséget okoz hagyni másokat, hogy maguk jöjjenek rá dolgokra

Az empaták kissé frusztrálóak lehetnek, mert mindig segíteni akarnak. A legtöbben ezt jónak tartják egy kapcsolatban, de amikor valaki folyamatosan segíteni szeretne, attól általában alárendeltnek és levertnek kezdi érezni magát a másik ember egy idő után. Bár ez nem áll szándékukban, gyakrabban megtörténik, mint sem.

3. A legtöbb ember nem érti az empatákat

Ha nem értünk meg valakit, akkor valószínű, hogy nem igazán akarunk kapcsolatban lenni vele. Míg az empaták nagyszerű emberek, a legtöbben barátként tekintenek rájuk, nem pedig romantikus partnerként. Az empaták gondoskodóak, ezért mások gyakran úgy gondolják, hogy inkább törődő fivérek vagy nővérek, mintsem partnerek.

4. Az empatáknak egyértelműbb határaik vannak

Sajnos sok ember ebben a világban nem érti a határok fogalmát, és egy empata nem engedheti meg, hogy bárki átlépje a határait. Találniuk valakit, aki nem használja ki őket, nehéz lehet számukra. Sok ember nincs is tudatában annak, hogy egy energia vámpír, miközben pontosan az.

5. Az empaták gyakran vonzanak olyan embereket, akik azt akarják, hogy megmentsék őket olyanok helyett, akik szeretetre vágynak

Az empaták sok olyan emberrel találkoznak életük során, akik csak ki akarják használni őket. Ezek az emberek csak elvesznek tőlük, de nem adnak cserébe semmit. Ez teszi az empatákat zárkózottá, amikor egy újabb kapcsolat kialakításáról van szó.

6. Az empaták meg akarják “gyógyítani” a partnerüket

Amikor egy kapcsolatról van szó, az egyenrangúságnak elsődleges szempontnak kell lennie, de az empaták mégis mindig megpróbálják “meggyógyítani” a társukat. Míg ez néha rendben van, ha állandó dologgá válik, akkor a partner úgy érezheti magát, mintha nem adna vissza eleget a kapcsolatban. Ez a partnerben az alacsonyabb rendűség érzését keltheti még akkor is, ha nem ez volt a szándék.
7. Az empaták túl személyesnek veszik a dolgokat

Bár tudják, hogy az érzelmek többsége, amit átélnek nem az övék, mégis személyesnek veszik őket. Amikor lehangoltnak érzik magukat valami miatt, amit a partnerük érzett át, még rosszabb lehet anélkül, hogy felismernék. Az empaták adottsága miatt egy csomó probléma merülhet fel, de ezek nem értékelik le a képességeiket.

8. Az empaták szabadok akarnak lenni

Néha beleszeretünk olyan emberekre, akik nem tudják kezelni azt a szabadságot, amire egy empatának szüksége van. Az empaták nem viselik jól azokat az embereket, akik megpróbálják irányítani őket még akkor sem, ha ezt minimális szinten teszik. Teljesen leállítanak és kizárnak bárkit, aki nem hagy teret számukra a feltöltődéshez.

9. Az empaták mélyen szeretnek

Egy empata mindenével szeret, amije csak van. Vannak, akik nem állnak készen erre. Amikor rossz embereket vonzanak és felajánlják nekik a legjobb részüket, romboló lehet megtudni a dolgokat, ahogy véget érnek, de megtörténik. Az empaták néha túlságosan is valóságosak.

10. Az empaták különböznek

Mindenki tudja, hogy ez nem lehet ok, de mégis az, és néha a másfajta emberek nehézségekbe ütköznek, amikor a szerelem megtalálásáról van szó. Az empaták ezt nagyon is jól tudják, és képtelenek megváltoztatni azt, akik ők valójában.

11. Az empatákat gyakran elárasztják az érzelmek

Néha, amikor az empaták túlterheltek, felzaklathatják a partnerüket. Ez olyasmi, amit nem mindig tudnak hogyan kezelni, és egy nem empata számára ez ijesztő lehet. Bár nem akarják, hogy a partnerük így érezzen, az a személy, akinek egy empatával van dolga úgy érezheti, mintha tojáshéjon járna, és megpróbál megelőző módon viselkedni attól függően, hogy mennyire túlterhelt empata társuk az adott napon. Persze megszabadulhatnak a negatív érzelmektől és újból jól érezhetik magukat, időről időre lehangolttá válhatnak.

Mikor az empaták megtalálják a valódi szerelmet, mindenükkel szeretnek, amijük csak van. Egy empata szeretete csodálatos dolog, és ha elég szerencsés valaki, hogy kapcsolatba kerüljön vele, az mindenképpen óvja ezt a köteléket. Persze az empaták furcsák, de mindig ott lesznek a partnerük számára, bármit is sodorjon eléjük az élet.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


FORRÁS: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2017/10/11-ok-amiert-az-empatak-nehezen.html


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL