NE PETÁRDÁZZ – életeket menthetsz!

petárda 1024x768 - NE PETÁRDÁZZ - életeket menthetsz!

Elszaladt egy év, és sajnos ott tartunk, hogy még mindig fokozottan fel kell hívni mindenki figyelmét arra, mit kockáztatunk az ünnepi hepaj közepette.

Ne feledkezz meg a nagy bulizás, és világmegváltó újévi gondolatok közepette a környezetedre is figyelni egy kicsit. Természetesen mindenki ünnepelje meg méltón 2018 levedlését, és egy reményekkel teli 2019 érkezését. Csak közben picit gondoljunk azokra is, akik mások percnyi katartikus durrogtatása miatt elveszítik egy családtagjukat. Gondoljunk arra a védtelen élőlényre, aki nem képes felfogni, hogy nem az apokalipszis jött el, és, hogy nem kell világgá menekülnie. Mert ez az élőlény bizony páni félelmében a világból is kirohan és ki tudja, élve hazajut-e szeretteihez. Gondoljunk a gazdijára, aki lehet egy kisgyermek, egy magányos felnőtt, vagy egy idős, akivel együtt öregedtek meg. Sokszor rajtuk kívül álló ok miatt old kereket a négylábú kedvenc, mert sokkot kap. Egy laza karabíner, egy gyanútlan mozdulat, egy félreértelmezett helyzet, egy félrezárt kapu…

Mindannyiunk felelőssége, hogy ne játsszunk életekkel és a minimálisra csökkentsük az utcára rohanó állatok számát szilveszterkor (is). Minden értelmes vagy magát annak tartó embert kérek arra, hogy ha nem az élete múlik rajta, ne durrogtasson! Mert másnak bizony az életét teheti tönkre vele. Azét az élőlényét, aki félelmében világgá megy és azokét is, akik szeretetben élnek vele.

Ezenkívül a GAZDIK FIGYELMÉT is fel kell hívni pár fontos dologra!

“17/A. §37 Az állatban félelmet keltő, erős fény- vagy hanghatással járó tevékenységek, időjárási jelenségek teljes időtartama alatt, különösen az év azon szakában, amikor a polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről szóló jogszabály szerinti pirotechnikai termékek engedély, bejelentés nélkül is felhasználhatók,

az állat tartójának gondoskodnia kell az állat félelmében történő elszökésének megakadályozásáról és törekednie kell az állat megnyugtatására.”

– Ellenőriztesd szilveszter előtt, hogy a kutyában, cicában a chip rendben van (egyáltalán be van chippezve), és az adatok helyesek.

– Biztosíts felügyeletet, biztonságos helyet, ha nem tudsz vele lenni szilveszterkor.

– Az állatorvosok növényi vagy feromon alapú nyugtatókkal kicsit oldani tudják a szorongó állatokat, ezért kérj segítséget előzetesen, ha a te állatod is pánikolós!

– A mentett, sérült kutyusok még a rehabilitáció után is bizonyos ingerekre rosszul reagálnak, kiszámíthatatlanul, ezért a napokban csak pórázon sétáltass (ajánlott a nem mentett állatoknál is).

– Az állatok még egy zárt kapun is átjutnak, ha félnek. Nem biztonságos a zárt kert sem ilyenkor egy félős ebnek!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Új beszélgetős fórumunkat itt találod meg: http://vidampercek.hu


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL