A pszichológusok szerint így kell leállítani a pletykát!

pletykát - A pszichológusok szerint így kell leállítani a pletykát!

A pszichológusok szerint így kell leállítani a pletykát!

Mindegy, hogy szeretsz más emberekről és az életükről beszélni vagy sem, a pletykálkodásnak nincs semmi értelme.

Amikor valakiről a háta mögött beszélünk vagy terjesztjük a pletykát, semmi jót nem eredményez, sőt a kárára lehet annak a személynek is, aki pletykál és annak a személynek is akiről pletykálnak.

Az író Sharon Schweitzer, aki az Acces To Culture alapítója is, a következőket mondja:
Egy romboló hír csak még rosszabbá teszi a pletykát és a pletyka terjesztőjéről is azt sejteti, hogy tiszteletlen ember.

A szociál pszichológus Laurent Beque pedig a következőket mondja: A felnőtt emberek 60 százaléka között a beszélgetés mindig egy olyan emberről történik, aki éppen nincs jelen, és a legtöbb ezek közül el van ítélve.

Az igazi kérdés az, hogy miért pletykálunk?

Azok a műsorok amiket a tévében nézünk, részlegesen hozzájárulnak a pletykálkodáshoz. Pl. a sok értelmetlen műsor, amelyet minden nap nézünk és semmi tartalmuk nincs. A tévében látható sorozatok csak még nagyobb kedvet csinálnak az embereknek ahhoz, hogy pletykáljanak.

Egy másik dolog pedig ami miatt az emberek szeretnek pletykálni még akkor is, ha a lelkiismeretük nemet kiabál az, hogy segít az embereknek kapcsolatokat teremteni, amikor megosszák egymás között egy másik személyről alkotott véleményüket.

Amikor valakiről a háta mögött beszélünk akkor azt a hatást keltjük, hogy különbek vagyunk mint az a másik személy, akiről beszélünk. Tehát, ha valakivel egy harmadik személyről beszélünk akkor az az jelenti, hogy megbízunk az illetőben, akivel a harmadik személy életét és családját kipletykáljuk.

Ez arra készteti pletykapartnerünket, hogy még többet elmondjon magáról, valami pikáns dolgot és a másik ember privát életéről is megosszon velünk valamit. A legnagyobb probléma az, hogy azok az emberek akik állandóan pletykálnak ritkán érzik hibásnak magukat, ők csak azt érzik, hogy igent mondanak a pletykára.

A legtöbb esetben a pletykás ember örül a másik ember bajának, bánatának pedig ez nagyon csúnya dolog. Ha egyetértesz velünk abban, hogy a pletyka egy rossz dolog az elme számára és szeretnéd tudni azt, hogyan szabadulhatnál meg ettől, akkor érdemes a pszichológusok tanácsát követned. A pszichológusok azt mondják, hogy a következő mondat használatával leállíthatjuk azt, aki szeretne másokról beszélni.

Miért mondod ezt nekem?

Amikor ezt a kérdést felteszed egy olyan beszélgetőpartnernek, aki pletykálkodni szeretne veled, akkor azonnal meg fogja érteni, hogy nem vagy kíváncsi erre a beszélgetésre.
A pletykálkodást szerető személy biztosan meglepődik majd ettől a kérdéstől, de tudni fogja azt, hogy feleslegesen próbál pletykát kezdeményezni.


FORRÁS: https://bidista.com/a-pszichologusok-szerint-igy-kell-leallitani-a-pletykat/


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL