Hogy éltük mi túl a gyerekkort? Ha lehorzsoltuk a térdünket, senki sem fertőtlenítette le, de még gyerekülés se volt…

gyerekkort - Hogy éltük mi túl a gyerekkort? Ha lehorzsoltuk a térdünket, senki sem fertőtlenítette le, de még gyerekülés se volt…

Hogy éltük mi túl a gyerekkort? Ha lehorzsoltuk a térdünket, senki sem fertőtlenítette le, de még gyerekülés se volt…

Néha tényleg nem értem, hogyan éltük túl a gyerekkort. Minket óvodába – iskolába esetleg elkísértek, de nem autóval vittek. Mikor kissé nagyobbak lettünk, már egyedül mentünk, nem jöttek értünk.

Zsíros kenyeret ettünk, nem volt akkor még gluténmentes, de a has telt vele. Ha édességre vágytunk, kaptunk kenyeret, vízbe, majd cukorba mártva, de mi még annak is örültünk. Mentes víz, vagy szénsavas, a csap alá hajoltunk és ott ittunk, sőt mi még az utcai kutakat is használtuk, de a nagymamánál, a friss, hideg kútvíz is jólesett. Ha szóda jutott, mi már boldogak voltunk. Abba esetleg egy kis szörp és az már valódi csoda volt!

Könyökvédő biciklizéshez, na persze, a bicikli is a nagyszüleinké volt, állva kellett hajtani, alig bírtunk ráülni, de mégis csodálatos volt. Ha elestünk és lehorzsoltuk magunkat, senki nem szaladt oda fertőtleníteni, esetleg még egy “atyait” is kaptunk, hogy kiszakítottuk a legjobb ruhánkat. Mi még egész nap kint játszottunk, ha sötétedés után nem akartunk bemenni, nem könyörgött nekünk senki. Nagymamám néha kijött és a fülemnél fogva rángatott befele.

Fára másztunk, mosatlan gyümölcsöt ettünk, de persze a fáról, mégsem szólt ránk senki. Otthon segítenünk kellet, de néha még a nagyszüleinknél is. Nem kaptunk érte jutalmat, ha valamit jól csináltunk, nekünk azt mondták, hogy a munka természetes. Nem szolgáltak ki minket, ha éhesek voltunk, kentünk magunknak egy kenyeret. Nem volt hamburger, de volt finom házi sonka, szalonna. Minket még leküldtek a boltba, mert természetes volt, hogy a gyereknek is van feladata. Ha rossz jegyet kaptunk, nem a tanár volt a hibás, hanem mi.

Mi nem is értettük, mit jelent tiszteletlennek lenni, ha feleselni mertünk, rögtön kaptuk érte az “atyait”. Előre köszöntünk az időseknek és ha buszon, vonaton utaztunk, szó nélkül átadtuk a helyünket. Az idős szomszédnak segítettünk bevinni a csomagokat, nem kellett ezért nekünk könyörögni.

Ha vacsorára valami olyan volt, ami nem ízlett, üres gyomorral feküdtünk le, nem kérdezte meg senki, hogy mit ennél édes gyermekem. Anyánk nem főzött ötfélét csak azért, hogy mindenkinek a kedvére tegyen.

Nem volt ám az olyan rossz, mint amilyennek hangzik, bár egy mai gyerek kiképzőtábornak érezné. Mi mégis örültünk és talpraesett felnőttek lettünk.


FORRÁS: https://ketkes.com/hogy-eltuk-mi-tul-a-gyerekkort-ha-lehorzsoltuk-a-terdunket-senki-sem-fertotlenitette-le-de-meg-gyerekules-se-volt/

Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt:
KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is:
ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL