Ez a 4 legfontosabb dolog, amit az emberek a halálos ágyukon megbánnak

halál - Ez a 4 legfontosabb dolog, amit az emberek a halálos ágyukon megbánnak

Ez a 4 legfontosabb dolog, amit az emberek a halálos ágyukon megbánnak!

Gondolkodtál már valaha azon, hogy miket szoktak leginkább megbánni az emberek, mikor érzik, hogy hamarosan véget ér földi életük? Mi az, amit másképp csinálnának, ha kapnának még egy esélyt?

Néha a mindennapok monotonitása eltéríthet az élet nagyobb és súlyosabb terveitől, ezért is fontos, hogy időnként próbáljunk meg kicsit kilépni ebből a folytonosságból, hogy letisztázhassuk magunkban kik is vagyunk, mit szeretnénk, mik a céljaink, mik az igazi értékek számunkra az életben?

A legtöbb ember két érzéssel távozik a Földről: vagy megbánással, vagy elégedettséggel. Mindez attól függ, hogy élete során hogyan élt, milyen dolgokat tudott véghez vinni, és hogy sikerült-e a saját értékrendje szerint élni mindennapjait.

Nagyon nehéz meghatározni, hogy milyen is a jó élet, hiszen mindenkinek más és más de valahol ott kell keresnünk a választ magunkban, az elégedett élet valahol ott kezdődik, hogy ha visszaemlékszünk az elmúlt napjainkra, tudjuk, hogy amiket tettünk, azt mindig a legjobb tudásunk és lehetőségeink szerint tettük.

Éppen ezért, nem kell feleslegesen ostorozni önmagunkat a múltbéli hibákért, hiszen akkor, abban a pillanatban lehet, hogy az a megoldás tűnt helyesnek. Senki sem születik úgy, hogy minden szituációban képes a legbölcsebb döntést meghozni.

Bronnie Ware, egy ausztráliai nővér, aki éveket töltött hospice betegotthonokban, sok olyan idős ember közelében lehetett, akik tudták, hogy már nincs sok hátra életükből. Az ő tapasztalataiból merítve, sok páciense hasonló dolgokat bánt meg a halálos ágyán, így Bronnie összegezte ezeket az élettörténeteket, és megfogalmazott 4 olyan dolgot, amelyet általában mindenki megbánt a halálos ágyán fekve.

Bárcsak teljes mértékig beleálltam volna a dolgokba

Nagyon sokunkat megbénít az, hogy görcsösen ragaszkodunk a tökéletességhez, így ha a legkisebb veszélyét is észleljük a bukásnak, inkább bele sem vágunk a dolgokba. Ám így az álmaink sosem fognak testet ölteni. Hullámvölgyek és buktatók mindig is voltak és lesznek is, ám a legrosszabb, amit tehetünk az, hogy csak ülünk tétlenül és ábrándozunk egy szebb jövőről.

Bárcsak több időt töltöttem volna a családommal és a barátaimmal

Azzal egy időben, hogy céltudatosan hajtjuk a mindennapjainkat és magunkat is a céljaink felé, nem szabad elfeledkeznünk mindazokról, akik fontosak számunkra. Nagyon sokat csak akkor jönnek rá, hogy milyen kevés időt töltöttek a szeretteikkel, amikor már túl késő.

Bárcsak gyakrabban mondtam volna meg az őszinte véleményem

Az élet tényleg túlságosan rövid ahhoz, hogy egy hamis világban éljük le. Mindig az igazsághoz kell ragaszkodnunk, hiszen a hazugság egy hamis, nem létező világot teremt. Nem hazudhatunk magunkról, vagy akár magunknak, mert így az igazi értékek elvesznek és egyedül maradunk.

Bárcsak hagytam volna önmagamnak, hogy boldogabb legyek

A boldogság végső soron egy választás, amelyet megengedhetünk magunknak. Gyakran előfordul, hogy a körülményeink nem egyeznek azzal, akik vagyunk. Lehet, hogy mindent elérünk az életben, mégis belül üresek vagyunk, vagy épp pont fordítva, semmink sincs az életben, de lelkünkben hihetetlen gazdagság lakozik. Az a fontos, hogy leljünk rá azokra a dolgokra, amelyekből boldogságot meríthetünk és ne legyünk túl szigorúak önmagunkhoz.


FORRÁS: https://filantropikum.com/ez-a-4-legfontosabb-dolog-amit-az-emberek-a-halalos-agyukon-megbannak/


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “sok szerencsét” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Rontás elleni védelemért használd a Hamza kezet, amelyről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

kattints ide–> Elhoztuk életedbe a védelmező Hamzát, Isten kezét. Fogadd szeretettel és add tovább! <– kattints ide

Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL