10 dolog, amit meg kell tanítanod gyermekednek, ha biztonságban akarod tudni Őt!

gyerekek - 10 dolog, amit meg kell tanítanod gyermekednek, ha biztonságban akarod tudni Őt!

10 dolog, amit meg kell tanítanod gyermekednek, ha biztonságban akarod tudni Őt!

Egy szülő számára gyermeke egészsége és biztonsága a legfontosabb. Természetes, hogy amikor csak lehet, csemetéink közelében vagyunk, azonban akadnak élethelyzetek, amikor egy időre el kell válnunk tőlük. Ezekben a helyzetekben fontos, hogy az alábbi tíz dolgot megtanítsuk gyermekeinknek, minimalizálva ezzel a vészhelyzetek és problémák előfordulásának valószínűségét.

1. Készítsetek egy jelszót

Egy 8 éves kislányt egy vadidegen szólított le az utcán. Azt mondta neki, hogy édesanyja küldte, hogy vigye haza, mert neki közbejött valami. A lány azonban kérte az idegentől a jelszót, aki ettől pár pillanatra összezavarodott, így a gyereknek volt ideje elfutni.

A módszer egyszerű, de nagyszerű. Találjunk ki egy jelszót, és véssük gyermekünk eszébe, hogy ha bármilyen ismeretlen ember arra kéri, menjen vele, kérje a jelszót! Így hamar kiderül, ki közelít rossz szándékkal.

2. Az alapvető adatok megjegyzése

Fontos, hogy gyermekünk fejből tudja az olyan alapadatokat, mint a neve, címe, szülei teljes neve és telefonszámai. Azt azonban hangsúlyozzuk, hogy ezeket az adatokat csak vészhelyzetben adja meg, és lehetőleg csak hivatalos személyeknek.

3. Ne álljon szóba idegenekkel

Ez az egyik legalapvetőbb szabály, amelyet szinte minden gyerek hallott már, de nem árt elismételni, példákkal alátámasztani, hogy mennyire veszélyes lehet, ha idegenekkel áll szóba. Figyeljünk a szóhasználatra is, az sem jó, ha túl puhán, vagy durván fogalmazunk. A lényeg, hogy megértessük: ez nem vicc, hanem egy fontos szabály.

4. Bánjon óvatosan a közösségi oldalakkal

Tanítsuk meg gyermekünket a közösségi média óvatos, figyelmes használatára. Hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az interneten semmilyen személyes információt ne osszon meg (iskolája neve, lakcíme, stb.) ne adja ki jelszavát, illetve vessünk egy pillantást az adatvédelmi beállításokra is, azok helyes használatával ugyanis elkerülhetjük, hogy boldog-boldogtalan nyomon követhesse gyermekeink mindennapjait az interneten keresztül.

5. Mondja el, ha elmegy valakivel

A lehető leghamarabb tanítsuk meg gyermekünknek, hogy szóljon, ha elmegy otthonról. Mondja el hová megy, kivel, és mit fognak csinálni. Nem számít, hogy a szemközti kisboltba indul 7 évesen, vagy a barátaival sétálni 14 évesen, nekünk tudnunk kell róla, merre jár.

6. Tanítsuk meg nemet mondani

Ez a probléma sok felnőtt embernél is fennáll, ne késlekedjünk tehát megtanítani gyermekünket arra, hogy ha olyan szituációba kerül, ahol nem érzi jól magát, esetleg nem érzi biztonságban magát, vagy olyat kérnek tőle, amit nem akar megtenni, mondjon nemet! Tudassuk azt is, hogy ha egyedül nem tud megbírkózni a helyzettel, bátran kérjen segítséget tőlünk, vagy tanáraitól.

7. Ne menjen el egyedül otthonról

Egy bizonyos kor eléréséig saját biztonsága érdekében ne engedjük el gyermekünket egyedül otthonról. Ha nincs, aki vele tartson, és mi sem érünk rá, inkább maradjon otthon!

8. Semmit ne fogadjon el idegenektől!

Tanítsuk meg, hogy ne fogadjon el semmit engedélyünk nélkül, még akkor sem, ha ismeri az illetőt. A szülő felelőssége a gyermek nevelése, mi döntjük el, kitől és mit fogadhat el, illetve mit nem.

9. Ha egyedül van otthon…

Ha egyedül ér haza gyermekünk, hívjuk fel a figyelmét arra, hogy nézzen körbe, zárja be az ajtót, majd hívjon fel minket, hogy rendben hazaért. Ha valaki ezidő alatt telefonál, vagy kopog, ne árulja el az illetőnek, hogy szülei nincsenek otthon. Helyette mondja azt, hogy most nem tudnak a telefonhoz/ajtóhoz jönni, de üzenetet át tud adni nekik. Az ajtót – hacsak nem ég a ház – ne nyissa ki!

10. Telefonszámok vészhelyzet esetére

Győződjünk meg róla, hogy gyermekünk telefonjában benne van a mentők, a tűzoltók, és a rendőrség telefonszáma.

Mi, szülők minél óvatosabbak vagyunk, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy gyermekünknek semmi bántódása nem esik.


forrás: https://ketkes.com/10-dolog-amit-meg-kell-tanitanod-gyermekednek-ha-biztonsagban-akarod-tudni-ot/


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


8 órás lelki béke teremtő zene!

Az alvás teljes ideje alatt közvetíti a békés, mély, nyugodt alvást segítő hanghullámokat. Ha nehezen alszol el, a legjobb választás a mélyálomba merüléshez! A zene hallgatásának segítségévell testünk teljesen ellazul, és a béke, nyugalom rezésére hangolódik. Fejhallgatóval vagy fülhallgatóval hallgatva az alvás hatékonyabb és pihentetőbb. Alvás közben helyreállítja a belső békédet, és megszabadít a negatív energiáktól. 8 óra hosszúsággal tökéletes az alvás teljes időtartama alatti hallgatáshoz. Kellemes pihenést!

Ez a zene a Titkos rezésformula frekvenciáit tartalmazzák,
amelyek egyedivé és rendkívül hatékonnyá teszik.

Fontos a véleményed, nyomj egy lájkot ha tetszett és írd meg kommentben hogy segítette az alvásodat vagy sem!


Pozitív energiával feltöltő, tisztító tibeti hangtál zene 10 perc

Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Egy órás csakra hangoló és gyógyító zene, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

Egy órás nyugtató hangfürdő

Ez a zene 20 perc alatt feltölt pozitív energiával és levezeti a nap során felgyülemlett stresszt. Tökéletes elalvást segítő tenger hullámzással.


Nyugtató, 15 perces csakra hangoló meditáció, bármikor a nap folyamán ha szükséged van rá:

A Tibeti hangtál rezgései megszabadítanak Téged és az otthonodat a negatív energiáktól és feltölt pozitív energiával ?


Hasonló meditációs zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL