11 dolog, amit minden empata ember rejteget előtted

empata - 11 dolog, amit minden empata ember rejteget előtted

11 dolog, amit minden empata ember rejteget előtted

Az empaták rendkívül különleges emberek, akik ritkán beszélnek érzékenységükről. Ha közel állsz egy ilyen emberhez, nem árt, ha tudsz róla bizonyos dolgokat. Ők azok, akik hajlamosak mások érzelmeit és energiáit “elnyelni”, ami veszélyes is lehet, ha ezek negatív előjelűek. Általában az empaták ezekről a dolgokról ritkán beszélnek.

Egy empata ember mindig ott lesz melletted, akár szükséged van a segítségére, akár nem. Szó szerint érzik, ha valami rossz dolog történik. Furcsamód épp ők nem szeretnek saját érzéseiktől beszélni, sok mindent magukban tartanak annak ellenére, hogy másoktól mindig azt kérik, őszintén mondják el nekik örömüket-bánatukat. Ha közeli kapcsolatban vagy egy ilyen személlyel, fontos, hogy fordíts rá kiemelt figyelmet, mert szinte biztosan nem fogja a segítséged kérni, ha valami problémája akad.

Az alábbi tulajdonságokkal szinte mindegyikük rendelkezik, de ezeket még közeli hozzátartozóik, barátaik előtt is rejtegetni próbálják – írja az ujvilagtudat.blogspot.com.

1. Érzékenyek

Az empaták igazi gyógyítók, akik azt gondolják, mindig, minden helyzetben erősnek kell mutatkozniuk mások előtt. Nem szeretnek kellemetlenséget okozni, nem tolják előtérbe magukat, érzéseiket pedig elrejtik, mert rendkívül érzékenyek.

2. “Befogadják” mások érzelmeit

Talán észre sem veszed, de amikor szomorú vagy, ők is azok. Egy bizonyos szintig ténylegesen érzik mások fájdalmát. Azonban erről sem szeretnek beszélni, mert attól tartanak, sokan őrültnek néznék őket emiatt.

3. Szeretik az egyedüllétet

Az empaták introvertáltak, szeretnek egyedül lenni. Sok energiájukat felemészti a másokra fordított figyelem, ezért teljesen csak akkor tudnak kikapcsolódni, ha egyedül vannak. Azonban nem akarnak udvariatlannak, vagy túlságosan zárkózottnak tűnni, ezért sokszor erőt vesznek magukon, és részt vesznek olyan programokon, eseményeken, melyeken egyáltalán nincs kedvük megjelenni.

4. Nem szeretnek a négy fal között ülni

Ezek az emberek imádnak a szabadban lenni, a természet közelsége nagyon fontos számukra, mert legtöbbjüket pozitív energiával tölti fel.

5. Nagyon nehéz átverni őket

Az empaták szinte olvasnak mások fejében, átlátnak azokon a maszkokon, melyeket a legtöbbek viselnek. Nagyon jó százalékban ismerik fel a hazugságot, azonban sokszor nem leplezik le az illetőt. De sosem felejtik el, ha valaki megpróbálta őket átrázni.

6. Hajlamosak sokat adni magukból

Az empata ember hajlamos túlságosan is háttérbe szorítani magát, ami hosszú távon semmiképpen sem egészséges, és könnyen előfordulhat, hogy egy “érzelmi túlcsordulás” lesz a dolog következménye. Ha ilyesmit észlelünk valakin, érdemes lehet felhívni a figyelmét arra, hogy törődjön többet magával.

7. Sokan visszaélnek a személyiségükkel

Az empaták nagyon megértőek, akik képesek a megbocsátásra, és senkit nem ítélnek el elsőre. Emiatt sokszor válnak a manipulátorok “céltáblájává”, akik megpróbálnak visszaélni az empata ember jóságával.

8. Intuitívak

Rendkívüli megérzéseiknek köszönhetően az empaták sok esetben képesek ösztönösen jó döntéseket hozni. Tudják, hogyan hangolódjanak magukra, és másokra, ez a képesség pedig az élet számtalan területén nagy előnyt jelent számukra

9. Nagy stressznek vannak kitéve

Ezek az emberek nem csak saját, de mások érzelmeit is nagyon hevesen élik meg. Épp ezért egy konfliktusos, problémás helyzetben az átlagnál is több stressz éri őket, ami nagyon fárasztó számukra, és ha hosszú távon ilyen helyzetben ragadnak, az az egészségükre is veszélyes lehet.

10. Sokszor túl naívak

Mivel egy ilyen ember minden embert értékesnek tart, és igyekszik mindennek és mindenkinek a pozitív oldalát nézni, a rossz szándékú, manipulatív emberek könnyen kihasználhatják őket. Ők ugyanis tudják, mit és hogyan kell mondani egy ilyen empatának ahhoz, hogy szíve meglágyuljon.

11. Őszintén szeretnek

Az empaták mélyen érző emberek. Valódi szenvedély van bennük, amikor szeretteikkel törődnek. Ők a leghűségesebb párok, és sokszor a legjobb barátok is.


forrás: https://ketkes.com/11-dolog-amit-minden-empata-ember-rejteget-elotted/


A “Boost Positive Energy” pozitív változásokat hoz az életedbe, meditációs, gyógyító zene. Ez egy 8 perces nyugtató meditációs zene, amelyet tökéletesen alvás meditációra terveztek, eltávolítja az összes körülöttünk lévő negatív energiát, a tudatalatti akadályokat, megteremti a belső békét, gyógyulást, pozitív energiát hoz létre, enyhíti a stresszt és a depressziót. Vonzza a pozitív energiát, ellazítja a testet, elmét és a lelket.

Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


10 perces megnyugtató, stresszoldó, gyógyító pihenés – elengedésre hangolva!


8 órás lelki béke teremtő zene!

Az alvás teljes ideje alatt közvetíti a békés, mély, nyugodt alvást segítő hanghullámokat. Ha nehezen alszol el, a legjobb választás a mélyálomba merüléshez! A zene hallgatásának segítségévell testünk teljesen ellazul, és a béke, nyugalom rezésére hangolódik. Fejhallgatóval vagy fülhallgatóval hallgatva az alvás hatékonyabb és pihentetőbb. Alvás közben helyreállítja a belső békédet, és megszabadít a negatív energiáktól. 8 óra hosszúsággal tökéletes az alvás teljes időtartama alatti hallgatáshoz. Kellemes pihenést!

Ez a zene a Titkos rezésformula frekvenciáit tartalmazzák, amelyek egyedivé és rendkívül hatékonnyá teszik.

Fontos a véleményed, nyomj egy lájkot ha tetszett és írd meg kommentben hogy segítette az alvásodat vagy sem!


Hasonló meditációs zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL