A fák tudják, hogyan kell szeretni, összeölelkezni és akár házaspárként is gondoskodni egymásról

sszeölelkezni - A fák tudják, hogyan kell szeretni, összeölelkezni és akár házaspárként is gondoskodni egymásról

A fák tudják, hogyan kell szeretni, összeölelkezni és akár házaspárként is gondoskodni egymásról

Egy német kutató, Peter Wohlleben nemcsak szereti a fákat, hanem életét is e csodálatos élőlények tanulmányozásának szentelte.

Tudós, szerző, erdész és fatudós, aki Susan Simarral, a Brit Columbia Egyetem környezettudósával együttműködve dokumentumfilmet rendezett az Értelmes fák címmel.

Egyik tanulmányában Wohlleben ezt írja:

„A fák is érezhetnek fájdalmat, és képesek érzelmek, például félelem érzékelésére. Szeretnek közel állni egymáshoz és ölelkezni. A fák szeretik a kommunikációt, és nem szeretik a rohanást.”

És ez még nem minden! Wohlleben ugyanis kijelentette:

„A fák között barátság van. Kapcsolatban vannak egymással, mint egy idős házaspár, amikor az egyik egyén a másikat gondozza. Vannak érzéseik.”

Sőt, nem csak, hogy a fáknak elméje van, hanem valamiféle szívveréshez hasonlítható jelenséget is produkálnak.

Dr. Zlinszky András, a dániai Aarhus Universitet kutatója lézeres szkenneléssel mérte a 22 fa- és cserjefaj ágainak és leveleinek pontos helyzetét. 2015-ben közzétette észrevételeit és váratlan eredményeit.

Kiderült, hogy néhány fa éjszaka többször is leereszti az ágait, ami megfelel a víz és a cukor mozgási ciklusának. Más szavakkal, ez olyan, mint egy impulzus!

Zlinszky ezt írja:
„Egy korábban ismeretlen, 2-6 órás ciklus során akár 1 cm-es mozgást figyeltünk meg. Ez a mozgás nyilvánvalóan a növényekben fennálló víznyomással van kapcsolatban, azaz valójában a fa szivattyúként pumpálja a vizet. Ezenkívül a fák önvízellátása nem állandó folyamat, amint azt korábban gondoltuk.”

Éjszaka néhány fa 10 cm-rel leengedi az ágait, és napkeltekor ismét megemeli azokat. Ez a folyamat annyira finom, hogy a közelmúltig azt hitték, hogy csak az egyes fajok teszik ezt. Most már ismert, hogy ez egy nagyon általános viselkedés.

Különösen a magnóliára igaz, hogy három teljes cikluson megy keresztül egy éjszaka alatt, ami egy vízellátási ciklusnak felel meg.

És te tudtad ezeket a hihetetlen dolgokat?


forrás: https://bidista.com/a-fak-tudjak-hogyan-kell-szeretni-osszeolelkezni-es-akar-hazasparkent-is-gondoskodni-egymasrol/


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL