A koronavírus és a hét csakra – Lélektani és energetikai morzsák integratív szemléletbe csomagolva

A koronavírus és a hét csakra – Lélektani és energetikai morzsák integratív szemléletbe csomagolva

Évek óta kíváncsian tanulmányozom azokat a közös pontokat, ahol a medicina, a hagyományos lélektan, pszichoterápia, a klasszikus hitrendszerek és vallások találkoznak a spiritualitás, a parapszichológia, az ezotéria, energetikai medicina területeivel. Mert igen, léteznek határterületek és közös pontok, ahol ezt a két világot elválasztó szakadék olyan közel kerül egymáshoz, hogy egy kis tudatossággal és integratív szemlélettel még híd is építhető közéjük. Ez a híd azonban nem mindenkinek való, csak a nyitott és kíváncsi szellemű embereknek akik jószándékkal és ítéletmentesen indulnak felfedezni hol egyik, hol másik oldalt. A csakrák váltak számomra olyan szimbólum rendszerré, amelyek félúton vannak a test és a lélek, a tudomány és a spiritualitás között. Ezért ma ők lesznek azok a területek, amelyet megvizsgálunk a koronavírus Égisze alatt egy integratív szemléletben.

Irányjelzőként egy kis emlékeztető: Az energia és az információ egymástól elválaszthatatlan és úgy tekinthetünk rá, mint egy érme két oldalára. Ahol energia van, ott információ van, ahol információ van ott energia van. Ez a testünkben, elménkben, és sejtszinten sincsen másként.

A csakrák keleti medicina szerint forgó energetikai örvények, amelyeken keresztül az életenergia amelyet chi-nek, pránának, vagy Rei-nek neveznek a meridián rendszeren keresztül eljut a test minden pontjára.

Nézzük, meg hogy a csakra rendszer 7 különböző pontján milyen információ és energia közvetítődik, és, hogy a jelen helyzetben ezt miként befolyásolja a koronavírus jelenléte, illetve a járvánnyal kapcsolatos információáradat.

Gyökér csakra szimbolikája, energetikája és sérülékenységei:

Egészséges körülmények között a gyökér csakra energiája biztosítja fizikai síkon a biztonságunkat, stabilitásunkat, az anyagi világgal kapcsolatos egészséges kölcsönhatást. Ez horgonyoz le, ad energiát és motivál a hétköznapi feladatok elvégzésében.

A korona vírus megjelenése óta sok félelmet keltő információ töltődött be a tudatba: Emberek megbetegednek, elveszítik az egyéni autonómiájukat, kiszolgáltatottá válnak, sokan nem tudják megteremteni a mindennapi betevő falatot. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a mindennapi egzisztenciám, az anyagi jóllétem és a testi egészségem kerül veszélybe. A média naponta megerősíti a világgazdaság hanyatlását, a munkanélküliségéket, a sok halálesetet. Ezek az információk olyan energetikai minőséget képviselnek, amelyek a gyökér csakra egészséges működését gátolják és egzisztenciális szorongáshoz, halálfélelemhez vezetnek

Segítő gondolatok: Az élet folyamatosan változik és kénytelenek vagyunk ezt tudomásul venni. Itt a Földön semmi sem állandó. Aki alkalmazkodik, az túlél-mondja a természet törvénye is. Karmikus szempontból nézve felismerheted, hogy amikor megszülettél akkor pont annyi tudással, erővel és lehetőséggel jöttél a Világra, ami pont elegendő ahhoz, hogy az életedet jól és biztonságban éld. Találd meg ismét az ehhez vezető utat és az erőforrásokat.

Megerősítés/Mantra: Testem egészséges, önfenntartó, erős! Folyamatosan képes megújulni és belső egyensúlyát visszaállítani. Biztonságban vagyok. Az Élet bőségesen biztosítja mindazt, ami a túlélésemhez és a jólétemhez szükséges.

Szakrális csakra szimbolikája, energetikája és sérülékenységei:

Egészséges esetben ennek a csakrának a harmonikus működése biztosítja a nemi hormonok és az általuk hordozott információ és energia szabad áramlását, segíti a szexuális önkifejezést, párválasztást, de egy fontos érzelmi csomópont is.

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások kétféle módon hatnak erre a területre. Egyik esetben a közelség, másik esetben a távolság az, ami energetikailag és érzelmileg is kihívást jelent a társas viszonyokra. Aki egyedül él, ebben az időszakban sokkal nehezebben éli meg a magány és a társ nélküliség kiszolgáltatottságát. Ezáltal a szakrális csakra energiái stagnálnak. Ez belső érzelmi túlfűtöttséghez, frusztrációkhoz vezet. Akik nem harmonikus párkapcsolatban élnek azok számára az elfojtott kapcsolati feszültségek és megoldatlanságok most a bezártság miatt előtérbe kerülnek. Ha nincs elég szeretet é nincs érzelmi megküzdési képesség egy kapcsolatban, akkor ez harag, düh, tehetetlenség és akár passzív vagy direkt agresszivitás formájában is előtörhet.

Segítő gondolatok: Használd ezt a periódust arra, hogy javítsd és elősegítsd a társaddal való érzelmi kommunikációt, figyeld tudatosan mi az, ami zavar a másikban és próbáld megtalálni önmagadban ennek az okát. Ha érzelmileg túlfűtött volt egy reakciód, merj utána bátran bocsánatot vagy elnézést kérni és engedd meg a másik félnek is hogy ventiláljon. Ha épp társkeresőben vagy, akkor használd ki hasznosan ezt az időt arra, hogy megteremtsd magadban egy harmonikus kapcsolat alapjait.

Megerősítés/Mantra: Megtalálom a lehető legszelídebb módját arra, hogy érzelmi feszültségeimet levezessem. Női/férfi minőségemet kreatívan bontakoztatom ki és élem meg. Életeret adok társamnak a kapcsolatban.

Franciaországban a karantén ideje alatt közel 40%-al nőtt meg a családon belüli erőszak áldozatainak a száma.

A napfonat csakra szimbolikája, energetikája és sérülékenységei:

Egészséges körülmények között a napfonat energiája biztosítja a belső erőt, ragyogást, energiát. Önbizalmat ad, magabiztosságot, erőt. Segít a személyiség kibontakozásában az Én-határok képviseletében. Segít bátran dönteni, észszerűen átlátni a mentális szinten befogadott energiákat.

Az elmúlt hetek információ áradata nagyon megterhelő volt energetikailag. A napfonat gyakran szorongással és bizonytalansággal reagált a nem eléggé átlátható, naponta változó, gyakran egymásnak ellentmondó információknak. A legtöbb ember esetében ide csapódtak le a belső mentális és tudatalatti konfliktusok energiái és erős szorongás vagy hasi tájékon megjelenő rossz közérzet volt jellemző. A korlátozottság a választási lehetőségek beszűkülése, a karantén vagy házi elkülönítés erősen igénybe vette az Én határokat és megnehezítette a döntéshelyzeteket.

Segítő gondolatok: Tudatosítsd, hogy a belső napod mindig ott ragyog számodra. Igaz, hogy időnként a felhők eltakarják, vagy évszakoktól függően más és más az ereje, de mindig ott van! Hozz észszerű és érzelmileg kielégítő döntéseket figyelembe véve saját és körülötted lévő emberek igényeit is. Az egyéni korlátok helyett lásd azokat a lehetőségeket, amelyekben nem váltál korlátozottá.

Megerősítés/Mantra: Minden körülmény között megtalálom a belső erőt, ami testemnek és lelkemnek szükséges. Bátran és határozottan hozom meg azokat a döntéseket, amelyek leginkább képviselik céljaimat, álmaimat. Felismerem a határaimat és mások határait is. Elfogadom, hogy a külső korlátozás ellenére a belső szabadság mindig elérhető számomra.

Szívcsakra szimbolikája, energetikája és sérülékenységei:

Egészséges körülmények között az önzetlen szeretet, elfogadás, ítéletmentesség, részvét, hála, önátadás, feltétel nélküli segítség energetikai központja. Ha az itt lévő energia szabadon áramlik akkor az életvezetésben a fent említett minőségek kerülnek előtérbe. Ez a központ látja el energiával az immunrendszer egyik fontos részét a csecsemőmirigyet is.

Napjainkban olyan erőteljes érzéseket élünk meg, mint a részvét, a gyász, fájdalom. Ez még a legerősebb embereket is megérinti. Nemcsak egyéni, hanem kollektív szinten árad a szerető együttérzés minden irányból, de ugyanakkor ennek az ellenkező pólusa is teret kap. A fájdalom és a tehetetlenség sokszor a gyűlölet, a vád, az agresszivitás, a félelem energiáját idézi. Ezzel szemben annyira védtelen a lélek és az alacsony energia instant módon csökkenti a testi ellenállóképességet is még sérülékenyebbé téve az embereket ebben az időszakban.

Segítő gondolatok: Meditálj, végezz légzőgyakorlatokat és elsősorban szeresd önmagad. Ezek nélkül aligha fog menni. Figyelj tudatosan szeretteidre, ápold szeretet kapcsolataidat. Adj teret az élet minden megnyilvánulási formájának, ültess virágot, ápold a növényeidet, tölts időt házi kedvenceddel. Találd mg a módját, hogy apró gesztusokkal,de feltétel nélkül segíts a környezettedben élő rászorulóknak.

Megerősítés/Mantra: A szeretet Éltet! A Szeretet gyógyít! Mindig megtalálom önmagamban a szeretet belő fényét és feloldom általa a félelmeimet. Szeretettel fogadom el az adott helyzetet. Megbocsájtok önmagamnak és másoknak.

Torokcsakra szimbolikája, energetikája és sérülékenységei:

A torokcsakra az önkifejezés szabad energiáját képviseli a kommunikáció által. Az információk és energiák változatos és gazdag kicserélődésének helyszíne. Általa fogadjuk be, és továbbítjuk az információkat. Általa fejeződik ki a világnézet és egyéni igazságok, és általa fogadható be mások igaza és szemlélete.

Jelen pillanatban a szűretlen információáradat kellős közepén ennek a csakrának a működése igencsak túlterhelt. Sok, számunkra értéktelen és destruktív információt engedünk be. A karanténban a belső csend helyett a közléskényszer veszi át a hatalmat a legtöbb ember esetében. Az információk elferdítése és a manipulatív kommunikáció helytelen döntésekhez, reakciókhoz érzelmekhez vezet.

Segítő gondolatok: Törekedj hiteles forrásokból informálódni, hiteles emberekkel beszélni. A szavaknak súlya van, ne feledd. Ne hagyd, hogy az információ uraljon téged, vedd kezedbe és tudatosan használd fel igényeid szerint. Mivel az élettér beszűkült ezért sokkal fontosabb most mint bármikor az őszinte, tiszta, szeretetteljes kommunikáció. Figyeld meg önmagad, hogy egy bizonyos hír után pozitívabban vagy negatívabban érzed magad. Válaszd az építő információkat és energiákat.

Megerősítés/Mantra: Képes vagyok őszintén kifejezésre juttatni érzéseimet ,gondolataimat és másokat is meghallgatni. Tudatosan befogadom az építő és életet támogató információkat, és elengedem azokat, amelyek nem a belső békémet és jólétemet szolgálják. Képes vagyok megtartani a belső csendet és hallgatok a belső intuíciómra.

Harmadik szem csakra szimbolikája, energetikája és sérülékenységei:

Az itt örvénylő energia segít tisztán látni, megtapasztalni a világot a maga önvalójában illúziók nélkül. Belső látást ad. Segít rálátni múltunkra, jövőnkre úgy hogy tisztán tükrözi mindezt a jelen pillanat valóságában. A külsőségek helyett a lényeget mutatja meg. Túlmutat az anyagi valóság és az anyagi világ korlátjain.

A járvány előtérbe hozta a múlt hiányosságait és a jövő bizonytalanságát. Azok az energiák és információk, amelyek most áramlanak elveszik a tisztán látást, a legtöbb ember beszűkül és ebben a szűk látókörben csak egy negatív szűrőn látja a világot. A média, a jól összevágott képkockák, az általuk közvetített információ kilátástalanságot tükröznek. Bizonytalanná válik a jövő és a legtöbb ember leragad az anyagi és testi valóság szintjén.

Segítő gondolatok: Kezdjünk el ismét befele fordulni. Lássuk tisztán érzéseinket, gondolatainkat, használjuk ezt az időt önismeretre. A mindfullness módszerek, a meditáció sokat segít, hogy újra felfedezzük belső világunkat, igazi önvalónkat és belsős szabadságunkat. Engedjük szabadon szárnyalni fantáziánkat és képzeletünket. Az imagináció segít a tudatos teremtésben.

Megerősítés/Mantra: Ebben a pillanatban testemben és lelkemben minden a legnagyobb rendben van. Háromszor egymás után erősítem ezt meg önmagamban. Belátom, hogy jók a kilátásaim. Visszatekintek múltamra és elengedem mindazt, ami nem az egészségemet és boldogságomat szolgálja. A jövőmet boldognak és kiegyensúlyozottnak látom.

Korona csakra szimbolikája, energetikája és sérülékenységei:

Az itt áramló energia segít a spirituális valóság megtapasztalásában, biztosítja a kapcsolatot az Élettel, a Teremtő energiájával. Befogadja és továbbítja az élet energiáját. A hittel és az isteni bölcsességgel való kapcsolódás helyszíne.

A halálfélelem és az eddig ismert világunk összeomlásának félelme a korona csakra szintjén a legtöbb ember számára tragédiaként értelmeződik. Azok az információk, amelyek minden figyelmet a testre, az anyagi síkra, a halálra fordítják, gyengítik a csakra működését. A hitet sokak számára a templom és a közösség jelentette és ezen személyek most nem találják az saját otthonaikban és az egyedüllétben az istennel való kapcsolatot. A veszteségek, a gyász csorbítják az életbe és Istenbe vetett hitet.

Segítő gondolatok: Talán most jött el igazán annak az ideje, hogy az Istennel és spiritualitással kapcsolatos viszonyunkat átértékeljük. Krízis esetén ismeri meg igazán az ember a korlátait, de fedezheti fel ugyanakkor azokat a végtelen lehetőségeket, amelyeket a hit és az Istennel való kapcsolat tartogat számára. Dogmákon és hitrendszereken túl az egyéni személyes Istennel való kapcsolat kerülhet most előtérbe. Figyeld meg az Élet megannyi csodás megnyilvánulási formáját. Kérd az Isten feltétel nélkül áramló áldását és végtelen szeretetét. Fedezd fel újra a tested és a lelked öngyógyító képességét.

Megerősítés/Mantra: Szeretem és ápolom az Élet minden megnyilvánulási formáját. Megnyitom a szívem és a lelkem az Élet minden ajándéka számára. Feloldozást és kegyelmet nyerek az Isteni szeretet által. Egészségemet és családom egészségét a Teremtő oltalma alá helyezem. Legyen meg a Fennvaló akarata!


forrás: https://filantropikum.com/a-koronavirus-es-a-het-csakra-lelektani-es-energetikai-morzsak-integrativ-szemleletbe-csomagolva/


Hét év szerencse vár, ha kedvelés és a “BÉKE” beírása után gördítesz lejjebb!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Ha hiszel a angyalokban, és abban, hogy igenis léteznek és mindig körülöttünk vannak  segítő szándékukkal, oszd meg ezt a cikket!


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt: POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt: TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt: SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt: VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt: ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt: ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz keresztény gondolatok csoportunkhoz itt: KERESZTÉNY GOLDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

És a végén itt a kedvenc humor oldalunk is: ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL